Gündemİlçe Haberleri

ÇÖP SORUNUNA TAKIM RUHLU ÇALIŞMA

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı 20 ilçenin Belediye Temizlik İşleri Müdürlerini bir araya getirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Yılmaz ile sorunlar dile getirildi ve ortak çalışma kararı alındı.

Toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, özellikle hiçbir ilçe belediyesinin siyasi farklılıkları gözetilmeksizin ortak çalışma yürütmesinin gerekliliğinin altını çizerken; asıl amacın ilçe ve beldelerde yaşayan insanların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürmeleri olduğunu söyledi. Özellikle katı atıkların bertarafı konusunda yaşanan sıkıntıların ön plana çıktığı toplantıda, tüm ilçe belediyelerinin katı atıklarını gösterilen katı atık aktarma istasyonlarına bırakmalarının zorunluluğu dile getirilirken; bu konuda bazı ilçe belediyelerinin bu sorumluluklarını yerine getirmediği ve ilçe yaşayanlarını ve çevreyi zor durumda bıraktıkları ifade edildi.

KATI ATIKLARIN BERTARAFINA ÖNEM VERİN

Özellikle katı atıkların bertarafı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, “Büyükşehirler katı atıkların bertarafıyla sorumlu. İlçeler yerelde merkez ve kırsal mahallerin tamamında çöplerin toplanmasıyla yükümlüler. İlçe belediyeleri kendi sorumluluk alanlarında topladıkları çöpleri varsa aktarma istasyonlarına, yoksa da Büyükşehir’in katı atık bertaraf tesisine getirmekle yükümlüler. Lütfen bu noktada ilgili belediyelerin sorumluları olarak sorumluluk alanlarınızdaki kanuni zorunluluklarınızın farkında olun ve gereğini yapın. Sıralı amirlerinizi, siyasetçileri de uyarın. Çöplerin geç toplanması, toplanmaması, ekonomik kaygılarla çöplerin katı atık bertaraf tesislerine getirilmemesi ve çöplerin gelişi güzel vahşi depolama alanlarına dökülmesiyle sıkıntılar ortaya çıkıyor.

İSTİŞARE VE İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Büyükşehir Belediyesi olarak konulara siyasi değil, kanunlar tarafından getirilen sorumlulukların farkında olarak eşit mesafeden bakarak görev yapmaya hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu konuda tüm öneri ve çabalarda biriz beraberiz. Bunun farkında olun. Bahse konu toplantının ev sahipliğini yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken; her zaman istişareye ve işbirliğine açık olduklarını söyledi. Toplantıya katılan ilçe belediyeleri Temizlik Müdürlüğü yetkilileriyle sürekli dirsek teması halinde olmak niyetinde olduklarını dile getiren Başkan Yılmaz, özellikle katı atıkların aktarma istasyonlarına veya Büyükşehir Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisine getirilmesi konusunun önemli olduğunu söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu