GündemSiyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bölgesel Liderlerle Görüştü

İletişim Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde bölgesel ve küresel konuları ele almak üzere çeşitli liderlerle telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bölgesel Liderlerle Görüştü

Erdogan Firsatcilara Gecit Vermeyecegiz 1
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bölgesel Liderlerle Görüştü

Azerbaycan

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Umman Sultanı Heysem Bin Tarık, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ramazan Bayramı da dahil olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Pakistan

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile yapılan telefon görüşmesinde ise Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkiler ve küresel konular masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan’daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dilerken, ülkenin bu zorlu dönemi devlet tecrübesiyle aşacağına olan inancını vurguladı.

Umman

Umman Sultanı Heysem bin Tarık ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ile Umman arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve bölgesel konular ele alındı. Erdoğan, İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırılarının durdurulması ve bölgeye acil insani yardımların ulaştırılması için İslam dünyasının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Irak

Son olarak, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye ve Irak ilişkileri, terörle mücadele, Kalkınma Yolu Projesi ve bölgesel konular ele alındı. İki lider de görüşmede birbirlerinin Ramazan Bayramı’nı tebrik ettiler.

Haber: Bülten

Erdoğan’dan 4 İl İçin Özel Talimat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu