GündemTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleşen görüşmede ilk fırsatta Malezya’ya gideceğini belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü…  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre, Malezya Başkanı İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Malezya’ya davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Malezya Başbakanı İbrahim’in davetine icabetle ilk fırsatta Malezya’yı ziyaret edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü

KKTC Malezya’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Malezya ilişkilerinin kapsamlı stratejik ortaklık temelinde daha ileriye taşındığını ifade etti. Ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Malezya’da Ticaret Ofisi açması yönünde verilen onayı da memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii alanındaki ilişkilerin artık lokomotif nitelik taşıdığını kaydetti. Dahası, bu alanda Malezya’nın ihtiyaçlarının karşılanması noktasındaki mutabakat zaptını bir an evvel sonuçlandırmak istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Kur’an-ı Kerim’e olan saldırılara karşı da güçlü ve kararlı, ortak bir duruş tesis olması gerektiğinin altını çizdi. Ardından, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısındaki kararların bu bakımdan mühim olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü

AA’nın edindiği bilgiye göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün Malezya’da terör örgütleri listesinde olmasının önemine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim’den Türkiye olarak bu konuda güçlü şekilde destek beklediklerini vurguladı.

..Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya Başkanı İle Görüştü…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu