GündemTürkiye Gündemi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘NATO’ya sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer dünyada gerçekten insan hakları peşinde olan kim varsa ‘Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili Türkiye’nin yanında olmak zorundadır. Ey NATO neredesin? Afganistan’da hemen NATO üyesi ülkeleri oraya davet ettin peki Suriye’de. Ey NATO, Afganistan’da, Somali’de, Balkanlara çağırdın geldik. Hadi bakalım Suriye’ye gel. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırları olan Türkiye tehdit altında niye gelmiyorsun?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’de AK Parti 6.Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede konuşan Erdoğan, Mersin’e yapılan yatırımlardan bahsederek, şunları kaydetti:
“Mersin’de yepyeni bir dönemin müjdecisi olacaktır. 2019 yılındaki seçimlerde Mersin’in Türkiye ortalamasının üzerine çıkacağına inanıyorum. Mersin’i her bakımdan çok daha ileri düzeylere taşımak için çok çalışmamız gerekiyor. Kucaklamadık, el sıkmadık Mersinli bırakmayacağız. Mersin’i ayağa kaldıracağız. Türkiye’nin 30 büyük şehrinden biri olan Mersin’i 2019 seçimlerinde ortalamanın üzerinde görmek istiyorum. Bu güzel coşku ve sevginiz için teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin diğer 80 vilayetiyle birlikte Mersin için çok büyük yatırımlar yaptık. Mersin’e yaptığımız yatırım tutarı 27 kat trilyon. Rakama dikkat. Eğitimde, 4 bin 500’e yakın yeni derslik, 5 bin 500’ün üzerinde yüksek öğretim yurdu yaptık. Aralarında 25 bin kişilik stadyumunda bulunduğu 27 tesisle donattık. Mersin, dünya 5’ten büyüktür eyvallah. Dünyanın 5’ten büyük olduğunu anlamayanlar anlayacaklar. Sağlık’ta 13’ü hastane olmak üzere 35 tesisi hizmete açtık. Geçen sene açtığımız bin 300 yataklı şehir hastanesi Türkiye’nin en modern sağlık tesislerinden biridir. Eskiden odalarına girilmez, tuvaletlerine girilmezdi hastanelerin onlar gitti yeni şehir hastaneler geldi. Ülkemize yeni sağlık tesisleri kazandırmanın gayreti içerisindeyiz.”

“Şehre ayrı bir bereket gelecek”
Hızlı tren, otoyol ve havalimanı yatırımlarından da bahseden Erdoğan, “Mersin’in 279 kilometre bölünmüş yolu vardı biz bunun üzerine bir o kadar daha yol ekledik. Erdemli, Silifke, Taşucu arasındaki 5 kat trilyon liranın üzerinde olan yol projesi şuanda hayatta. Tamamı 2021’de hizmete girmiş olacak. Şehrimize ayrı bir bereket getirecek. Hızlı tren hattıyla şehrimizi buluşturuyoruz. Hızlı tren hattı etap etap devam ediyor. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı ‘yap, işlet, devret’ modeliyle inşa etmek istedik olmadı. Şuan kamu eliyle yapıyoruz. Alt yapı işleri devam ediyor. Üst yapı ihalesi de önümüzdeki haftalarda yapacağız. Kısa sürede bu havalimanının Mersin ve Adana’ya hizmet vermesi bölgeyi rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

Vatandaşların, ‘Afrin’e götür gidelim’ demesi üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhtiyaç olduğu anda önce ben yola çıkacağım, size de çağrıyı yapacağım. 15 Temmuz’da bunu yaptık mı yaptık. Sizlere meydanlara dedim. F-16’lar, tanklar, toplar, helikopterler hepsi hikaye oldu. FETÖ ve onun takımına Türkiye’yi mezar ettiniz. Önce ben sonra size de beraber yürüyeceğiz dedik” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu