Gündemİlçe Haberleri

Başkan Karakaşlı: ‘Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkmalıyız’

Balıkesir Barosu Başkanı Nadir Karakaşlı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Dönümü dolasıyla bildiri yayınladı.

Başkan Karakaşlı: ‘Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkmalıyız’

Balikesir Baro Baskani Karakaslidan Mucadeleye Davet 1
Başkan Karakaşlı: ‘Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkmalıyız’

Balıkesir Barosu Başkanı Nadir Karakaşlı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümüne özel bir bildiri yayınlayarak Cumhuriyet’in kuruluş ilke ve değerlerine vurgu yaptı. Karakaşlı, bu önemli tarihi kutlamanın gurur verici olduğunu iletti.

Atatürk’ün Sözü İle Başladı

Başkan Karakaşlı, İstiklal mücadelesini taçlandıran, egemenliğin bir zümrenin elinden alınıp kayıtsız ve şartsız olarak aziz Türk Milletine teslim edildiği Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kimsesizlerin kimsesi” olarak nitelendirdiği Cumhuriyet’in, bilimin hakiki yol göstericiliğini esas alan bir büyük yürüyüşü temsil ettiğine vurgu yaptı.

Atatürk’ün Talimatını Hatırlattı

Başkan Nadir Karakaşlı, Mustafa Kemal Atatürk’ten alınan talimatı hatırlatarak, Türk Milletinin emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda tereddütsüz yürümeye devam edeceklerini ifade etti. Tüm yurttaşların hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdani, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyet’in, ilelebet payidar kalacağına duyduğu inancın önemine değindi.

Cumhuriyet’in Temeline Vurgu

Balıkesir Barosu Başkanı, Cumhuriyet’in temelinde “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışının bulunduğunu vurgulayarak, hukukun üstünlüğüne inanmış insanlar olarak Cumhuriyet’in demokrasi ile taçlandırılma mücadelesini meşru bir görev olarak gördüklerini ifade etti.

Başkan Karakaşlı’dan Cumhuriyet Sözü

Başkan Karakaşlı, tarihin her döneminde vatan toprağına ve Cumhuriyet değerlerine büyük bir özveri ile sahip çıkan Balıkesir Barosu’nun bundan sonra da Atatürk İlkeleri, Cumhuriyet değerleri, demokrasi, sosyal ve laik hukuk devletine sahip çıkmaya devam edeceğini belirtti.

Karakaşlı, sözlerini Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlayarak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarına, Gazi ve Şehitlere minnet ve şükranlarını sunarak tamamladı.

Haber: Elif Şahin // Başkan Karakaşlı: ‘Cumhuriyet Değerlerine Sahip Çıkmalıyız’

Milletvekili Öztaylan: ‘Türkiye Yüzyılı İnşasına Odaklanıyoruz’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu