Özel HaberlerGündem

Dededen Toruna Devam Eden Bir Ticarethane; Dost Boya

Büyükşehir Merhaba olarak esnafın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Hisariçi Mahallesi Turan Caddesi’nde bulunan Dost Boya sahibi Adem Eşsiz ile görüştük. Dededen toruna bir ticarethane olan Dost Boya sahibi Adem Eşsiz firmasını ve sektörde yaşanılan yenilikleri anlattı. Tüketiciler ve okuyucularımız için küçük tavsiyelerde bulunan Eşsiz, küçük odalar için açık renk boyaların kullanılması gerektiğini söyledi.

 

 

Dost Boya sahibi Adem Eşsiz, “Dükkanımızın mazisi dedemize dayanıyor. 1983 yılından beri burası açık. Ben de 97 yılında teslim aldım. Dededen toruna devam eden bir ticarethanemiz var. Filli Boya, Dyo, ve Favori’nin bayisiyiz ve bunların ürünlerini satıyoruz” dedi.

 

“Standart renklerin çok çok üstüne çıktık”

Tercih edilen renkler konusunda Eşsiz, “Renkler artık standartların dışında. Genel olarak  firmaların uygulamış olduğu ‘1001 renk uygulamaları’ var. Bu renkler de bilgisayar ile yapılıyor. Standart renklerin çok çok üstüne çıktık. Şu an renk olarak tonlamalarda daha çok toprak ve pastel tonlar gidiyor. Vatandaşın tercihine göre biz kataloglarımızı sunuyoruz. Bilgisayarlarda istenilen renk ve tonda kişiye göre özel olarak yapılıyor” dedi.

 

“Tüketici de bilinçlendi”

Dış cephe mantolama sistemi hakkında da bilgi veren Eşsiz, “Dış cephe mantolama sistemi artık mutlaka olması gereken bir sistem. Biz bu tarz malzemeyi kullanacak yada yaptıracak olan vatandaşlarımıza daha çok markalı ürünleri kullanmalarını tavsiye ediyoruz.  ” dedi.

 

“Eski düzen şu anda yok”

Sektörde çalıştıkları ustaların ustalık belgelerinin olduğunu da dile getiren Eşsiz,  “Bize bağlı ekiplerimiz yok ama bizimle beraber çalışan bizi tercih eden ustalarımız, ekipleri, müteahhitlerimiz var. Karşılıklı iş yönlendirmelerinde bulunuyoruz. Ustalarımız ustalık belgelerine sahip. İş güvenliği ile ilgili bütün tedbirlerini almış ve sigortalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Eski düzen şu anda yok. Artık İş güvenliğine göre buna devlet de müsaade etmiyor zaten” dedi.

 

“Kesin çözüm sağlıyor”

Küf ve mantar sorunu ile ilgili Eşsiz,” Tüketicilerimiz malzemelerini alırken en çok karşılaştığımız küf ve mantar sorunlarına karşı önleyici boyaları tercih etmeleri gerekiyor. Elimizdeki ürünler bu sıkıntıları bir daha yaşatmayacak  ürünler olduğu için diğerlerine göre biraz pahalı ama. Kesin çözüm sağlıyor” dedi.

 

“Dalgalanma sorununu rulo fırçalar çözdü”

Sektörü ile ilgili olarak konuşan Eşsiz, “Müşterinin tercih ve ekonomisine göre uygun her çeşit boyamız ve malzememiz var. Sprey boyaları genelde bayanlar küçük ev aletlerini boyamak amaçlı alıyor. Arabalar, beyaz eşyalarda, küçük çiziklerde boyanması gereken yüzeyler sprey boya ile kolay ve kesin bir çözüm sağlıyor. Eski badana fırçaları biraz iz yapıyordu. Rulo fırça hiçbir zaman dalga ve iz bırakmaz. Şu an zaten yüzde 80 civarında daireler düzleme. Onlarda zaten rulo kullanılması gerekiyor. Bu dalgalanma sorununu rulo fırçalar çözdü” dedi.

 

“Dinlendirici renkler tavsiye ediyoruz”

Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Eşsiz, “İnşaat sektöründe vatandaşlarımız ilk önce evlerini ustaya göstersinler. Ne kadar boya gideceğini usta söylesin. Listesini yapsın. Daha sonra boya almak için bayilere gelsinler. Çünkü daha sonra zor ve sıkıntılı oluyor. Ustalar açısından da tüketici açısından da bunların daha büyük sıkıntı olmadan baştan çözülmesi gerekiyor.  Onun haricinde küçük odalı evler için biz açık renk boyamalarını tavsiye ediyoruz.  Çünkü daha geniş ve büyük gösterir. Bunun haricinde daha çok dinlendirici renkler tercih etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu