Gündemİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Depremzede Genci Kendi Cenazeleri Sanıp Köye Gömdüler

Depremzede Genci Kendi Cenazeleri Sanıp Köye Gömdüler

 

123 21

Gerçek 15 Gün Sonra Ortaya Çıkınca Bakın Ne Yaptılar

 

Ülkemizde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası yaşananlar oldukça dikkat çekici. Herkesi derinden üzen ölüm olaylarının gerçekleştiği depremde enkaz altından cesetler ve yaralılarla birlikte sağ kurtarılanlarda oldu. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kontrollü olarak hasar gören tüm binalar tek tek yıkılıyor.

 

24353

Malatya depremin etkisinin fazlasıyla hissedildiği iller arasında. Neredeyse hasarlı olmayan bina kalmamış durumda. İlk depremle sarsılan Malatya 7.6 ve 7.7 şiddetinde yaşanan ikinci depremle yerle bir oldu. MERHABA Gazetesi depremzedelerle ve meslektaşlarıyla deprem illerinde birebir görüştü ve ilginç anekdotlar kaydetti.

 

MERHABA Gazetesi Deprem illerinde meslektaşlarıyla ve vatandaşlarla bir araya geldi. Malatya Söz Gazetesinden Kemal Deniz’in anlattıkları karşısında üzüntüler paylaşıldı. Akrabalarından olan bir gencin kayıp olarak kayıtlarda geçtiğini ve aradıklarını ancak sonradan öğrendikleriyle yaşanan depremin büyüklüğünün ve karmaşanın ciddiyetini bir kez daha hissettiklerini söyledi.

 

Aynı Aileden 3’ü Bulundu Diğeri Kayıp Diye Aranıyordu Ancak …

Malatya Hekimhan’dan Malatya Söz Gazetesi sahibi Kemal Deniz depremde yaşamını yitiren uzaktan akrabası olan 35 yaşındaki genci kayıp olarak aradıklarını ve ardından yaşanılanların olayın büyüklüğünü anlamaya yeteceğini söyledi. Büyük bir yıkım yaşadıklarını belirten Kemal Deniz “Ben Sivil Toplum Örgütleri ile ciddi olarak ilgilenen ve genel kültürle ilgili 21 kitabı olan biriyim ve bir gazetem var. Aynı zamanda Hekimhan Belediyesi Meclis üyesiyim. Depremde yakınlarımdan kaybettiğim insanlar oldu. Uzaktan akrabamız olan Muzaffer Kılıç’ın ailesi enkaz altında kaldı. Yaşadıklarımız bizi hem çok üzdü hem de etkiledi” dedi.

Kendilerinin Sandıkları Cesedi Gömdüler Oysaki O Aranan Gençti

Kemal Deniz yaşadıkları ilginç olayı şöyle anlattı: “ Ailede 4 kişi vardı ve 3 kişinin cesedine ulaşıldı. ötürüp köye defnettik onları. Muzaffer’in 35 yaşındaki oğlu delikanlı bir genç onu bulamadık. Kayıp denildi. Sonra haber geldi Akçadağ’da biri cenazesini gömmüş diye. Tabi ki insanlar kimlikleriyle bir yatmıyor. Aradan  bir iki hafta geçiyor. Akçadağ’da vefat eden kişinin kimlikleriyle beraber enkaz altında cenazesi bulundu. Onu götürüp köyüne emanet edince biz cenazemizi gömdük dediler. Biz nasıl gömdünüz kimi gömdünüz deyince o adamı gömdükleri yerden çıkardılar. DNA testi yapıldı. Gömdükleri bizim 35 yaşındaki kayıp olan aradığımız Muzaffer’in oğlu çıktı. Üzerinde kimlik çıkmayan ve yakınında teşhis edilemeyen insanlarda oluyor. Bu sebeple Devlet onların DNA testlerini yapıyor sonra bildiriliyor. Bir süre bunlar kayıp olarak geçiyor.” SEMRA AMAN AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu