EğitimTürkiye Gündemi

Devlet Koruması Altındaki Gençlerin YKS Başarısı

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bakım ve koruması altındaki gençler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi.

 

Devlet Koruması Altındaki Gençlerin YKS Başarısı.. Bakanlıktan açıklama geldi. Gelen açıklamaya göre, devlet koruması altındaki öğrencilerin akademik başarısını artırmaya yönelik çalışmalar olduğunu bildirdi. Devamında bu çalışmalar, öğrencilerin üniversite sınav sonuçlarına olumlu yansıdığını ifade etti.

Devlet Koruması Altındaki Gençlerin Yks Başarısı

319 Genç Başarı Kaydetti

Gençler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altındaki birçok genç ile koruyucu aile yanında yer aldı. Dahası, YKS’de başarılı oldu. Bu kapsamda toplam 319 genç üniversitelere girmeye hak kazandı.

Devlet Koruması Altındaki Gençlerin Yks Başarısı

Lisans ve Ön Lisans Bölümleri

Bu gençlerden 165’i lisans bölümlerine yerleşti. Devamında, 154’ü ise ön lisans bölümlerine yerleşmeye hak kazandı. Öğrencilerin yerleştiği bölümler arasında tıp, psikoloji, diş hekimliği, mühendislik ve hukuk başta olmak üzere çok sayıda fakülte ve bölüm yer alıyor.

Devlet Koruması Altındaki Gençlerin Yks Başarısı

Lisans nedir ne işe yarar?

Lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Son olarak, Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelecek çoğu konu ve alanı kapsar.

2 yıllık üniversite mezunu ne denir?

Ön lisans mezunları kendilerini spesifik bir alanda 2 sene boyunca eğittikten ve bölümlerinden mezun oldukları anda mesleklerini icra eder.

Devlet koruması kimlere verilir?

Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi olan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması için hakim veya mülki amir tarafından hükmedilebilen şiddet mağduru kişinin korunması sağlayan tedbirlerdir.

5395 sayılı kanun ne demek?

Ülkemizde çocuk haklarını düzenlemek ve çocukları korumak üzere 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu yürürlüktedir. Çocuk Koruma Kanunu, korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması için beş önemli tedbir öngörmektedir.

..Devlet Koruması Altındaki Gençlerin YKS Başarısı…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu