SağlıkGündem

Dikkat! Rinovirüs Kapıda…

Dikkat! Rinovirüs Kapıda... Rinovirüs belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? Tedavisi nasıldır? Tüm detaylar sizlerle...

Dikkat! Rinovirüs Kapıda…

İsmi zaman zaman “gergedan virüsü” olarak gündeme geldi ve aslında “gergedan gribi” veya “gergedan virüsü” diye bir virüsün varlığından kaynaklanmıyordu, tıpta burunla ilgili olarak kullanılan “Rhino” kelimesinden kullanılıyordu.

Solunum yolu çiçekleri yol açan virüslerden biri olan Rinovirüs, bilinen en eski soğukta yayılan ve nezle virüsü olarak tanımlanır. Sonbahar ve kış aylarında yayılan üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir çoğu rinovirüs tablosu görülür.

Eris Virusu Nedir Belirtileri Nelerdir 2 Jpg

Rhinovirus nedir, nasıl bulaşır?

Yaygın olarak sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan Rhinovirüs, soğuk belirtilerin ana nedeni olarak gösterilir, dolayısıyla üst solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasına yönelik genel kurallar Rhinovirus için de geçerli kabul edilir. Rinovirüs bir birini diğerlerini ayırır.

Hasta bir kişinin öksürüğünden veya hapşırığından yayılan damlacıklar büyük bir bulaşma riski oluşturur; aynı şekilde o kişinin ellerinin temas ettiği her türlü yüzey “mikroplu” hale gelebilir ve risk taşır. Rinovirüs yüzeylerde bir süre yaşayabildiğinden, çoğalan kişinin dokunduğu her şeye (giysiler, oyuncaklar, mutfak eşyaları, mobilyalar) virüs bulaştırıcı hale gelebilir.

Dikkat!  Rinovirüs Kapıda...

Rinovirüs belirtileri nelerdir? Ateş yapar mı?

Hastalık genellikle burun akıntısı, boğaz ağrısı ve hapşırma belirtileri ile başlar ve başlama, ağlama ve kas ağrılarını da bir şekilde devam edebilir. Rinovirüs hastalıklarının çoğu hafiftir, ancak bazen özellikle bebeklerde bronşiolit ve zatürre gibi akciğer hastalıklarının yol açtığı enfeksiyonlara neden olabilir.

Bu açıdan bebek ve küçük çocuklarda görülen bu tarzda doktora başvurulması önerilir. Özellikle 3 aydan küçük bebeklerde her türlü ateş durumunda sağlık sistemine başvurulması bilinen bir gerekliliktir.

Dikkat!  Rinovirüs Kapıda...

Rinovirüs, soğukların bilinen tüm belirtilerinin ortaya çıktığını; burun akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı, baş ağrısı, gürültü ve vücut ağrıları. Bazı değişiklikler hafif ateşe neden olabilir ve ayrıca kulak hatlarına veya sinüs geçişlerine da yol açabilir.

Tedavisi nasıldır?

Rhinovirus, İngilizce konuşulan tarzda “Soğuk algınlığı” olarak türü, yaygın olarak görülen soğuk hastalıklarına yol açan virüs olarak tanımlanıyor. Tüm hastalarda soğuk algınlığında olduğu gibi Rhinovirus için “Nasıl Geçer?” özelliklerin özelliklerini güçlendirirmak ağırlığı gösterir.

Teşhisi için hastadan tedavi örneği alınır, boyutları büyütülür ve fiziki muayene yapılır. Hastalık belirtileri şiddetli haldeyse, hekim mukus örneği üzerinden test isteyerek tanıyı gerçekleştirmeyi gerçekleştirir.

Dikkat! Rinovirüs Kapıda...

Bu virüs grubunu etkileyen yaygın olarak kullanılan bir tedavi yoktur. Diğer birçok virüste olduğu gibi, rinovirüs dağıtımı genellikle ekonomik olarak temizlenene kadar saklanabilir gelir. Ancak bronşiolit, zatürre veya rinovirüs enfeksiyonunun diğer komplikasyonlarına karşı tedavi ve takip gerekebilir. Bu nedenle bebekler, küçük çocuklar ve ileri yaştakiler için yakın takip önerilir.

 

 

Peki hangi çorba hangi hastalığın şifası? Tüm detaylar için içeriğe göz atmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu