GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkTürkiye Gündemi

Diyabetle Mücadele İçin Ne Yapmalı?

Diyabetle Mücadele İçin Ne Yapmalı? Diyabetin önlenebilir bir hastalık olduğuna dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Şahin öneriler listesi hazırladı.

 

Diyabetle Mücadele İçin Ne Yapmalı?

233

İşte Dr. Şahin’in önerileri

  • Diyabeti önlemek zor değildir. Bunun için istekli olup harekete geçin.
  • Kişiler hayatlarında radikal değişimler yapamasa bile otobüsten 2-3 durak önce inip yürüyerek, şekerli ve yağlı yiyecekler yerine yoğurt, meyve ve salata tüketerek diyabetle mücadeleye başlayın.

 

5 1

Diyabetten Korunmak Mümkün

“Diyabet hastaları, düzenli spor yapmalı, kilosunu kontrol altında tutmalıdır. Beslenme programınız sadece size özeldir. Başka bir diyabet hastanın listesi size uygun olmaz. Bu nedenle yiyecekler diyetisyenin önerdiği miktarlarda tüketin.

  • Yürüyüş, bisiklet gibi sporlar diyabet hastaları için kolay ve ideal.
  • Diyabet hastaları ilaçlarını doktorunun önerdiği şekilde olmalı.

 

2 15

Kan şekerini doktorunun önerdiği sıklıkta ölçmeli. Ayrıca iha muhabirine Şahin; kişilerin insülin kullanması gerekiyorsa, doktorunun önerdiği doz ve zamanda, diyabet hemşiresinin gösterdiği uygulamaya göre yapmalı.

 3-4 ayda bir doktor kontrolü yaptırmalı, yılda bir kez de göz ve nöroloji muayenesi yaptırmalı.

Gazetemerhaba

Daha fazla bilgi için tıklayınız.

Diyabet Belirtileri; Birçok farklı çeşidi bulunan diyabet hastalığının en yaygın görülen ve genellikle 35-40 yaş üzeri bireylerde ortaya çıkan türdür. Tip 2 diyabettir. Bir diğer adı insülin direnci olan Tip 2 diyabette pankreasta insülin üretimi yeterli olduğu halde. Hücrelerde insülin hormonunu algılayıcı. reseptörlerin çalışmaması nedeniyle bu hormona karşı duyarsızlık gelişir. Bu durumda kan şekeri insülin tarafından dokulara taşınamaz ve kan glukoz düzeyi normalin üzerine çıkar. Bu durum ağız kuruması, kilo kaybı, çok su içme ve çok yemek yeme şeklinde belirtiler ile kendini gösterir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu