Balıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlık

Diyetler Neden Başarısız Sonuçlanır?

Pazartesi günü başlanan ve hafta sonunu görmeden sonlanan diyetler… Diyetler neden başarısız sonuçlanır?

Doğum günlerinde, yaz tatili dönüşünde, yılın başında diyete başlamak… Birçok kişiye tanıdık gelen bu senaryo çoğu zaman aynı aşinalıkta bir hüsranla sonuçlanmaktadır. Ancak böyle olmak zorunda değil. Çoğu diyetin başarısızlıkla sonuçlanmasının altında yatan sebepler aynıdır. Diyetler Neden Başarısız Sonuçlanır?

1- Diyetler arasında kaybolmak

Kilo vermeye karar veren birinin zihninizde beliren ilk düşünce ‘’Hangi diyeti uygulamalıyım’’ olabilmektedir. Ufak bir araştırma neticesinde yüzlerce diyet listesi arasında hangisinin doğru olduğunu bulmaya çalışmak oldukça yorucu ve hatta imkânsız görünmektedir. Glütensiz beslenme, aralıklı oruç, karbonhidrat tüketimini kısıtlama veya vegan beslenme gibi birçok farklı fikir. Ayrıca birbirleriyle çatışabileceği için birini seçme zorunluluğu hiç de kolay bir süreç değildir.

2- Gerçekçi olmayan beklentiler

Hızlı sonuçları görmek motive istikrarlı olmak için oldukça faydalı olmaktadır. Ancak sayılara çok fazla takıldığınızda yerinizde sayarsınız. Fazla kilolarınızı biriktirmeniz bir hafta sürmediği için olanlarda bir hafta veya bir ay gibi kısa süreler içerisinde tamamen kurtulmayı bekleyemezsiniz. Bu beklenti gerçekleşmediğinde sizi diyet yönteminizin işe yaramadığı düşüncesine sürükleyebilir veya kendinizi sürekli farklı şeyler denerken ancak hiçbirinden sonuç alabilecek kadar sadık olmazken bulabilirsiniz.

3- Şişkinlik

Daha temiz, daha sağlıklı bir beslenme planı benimsemenin beklemeyebileceğiniz yan etkilerinden biri şişkinlikte bir artıştır. Meyve, sebze, kepekli tahıllar, fasulye, mercimek ve kuruyemiş alımınızı artırmak, günlük lif alımınızda önemli bir artış anlamına gelmektedir. Lif, sindirim sisteminizden kan dolaşımınıza parçalanmadığı ve emilmediği için, sisteminizde bir kaç gün sürebilen bir şekilde çalışması gerekir. Lif yemek aynı zamanda sindirim sisteminiz için bir tür kuvvet antrenmanı gibidir. Çünkü sindirim sisteminizdeki kaslar lifi ilerletmek, sindirmek için kasılmak zorundadır.

4- Destek eksikliği

Bu daha sağlıklı beslenmeye çalışan insanlar için en zorlayıcı engel olmaktadır. Çoğu zaman bir kereden bir şey olmaz anlayışıyla ortaya çıkan ikram ve ısrarlar reddetmeyi zorlaştırabilmektedir. Bunu bir yaşam tarzı haline getirmek için diyetin bir ceza ve sevdiğiniz besinlerin bir ödül olduğu anlayışından uzaklaşmanız gerekir.

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

www.gazetemerhaba.com

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu