Dünyadan HaberlerGündem

Doğum Oranını Attırmak İçin İlginç Teklif

Tayvan'da başkan adayı olan Terry Gou, yeni ebeveynleri teşvik etmek amacıyla Tayvan'daki düşen doğum oranını artırmak için ilginç bir öneri sundu. 

Doğum Oranını Attırmak İçin İlginç Teklif

 

Dogum Oranini Attirmak Icin Ilginc Teklif 1

 

Tayvan’da devlet başkanlığına adaylığını açıklayan milyarder işadamı Terry Gou, ülkede düşen doğum oranını artırmayı hedefliyor ve çiftlere bedava evcil hayvan teklifinde bulunuyor.

Nüfusa Evcil Hayvanlı Çözüm

Apple’ın tedarikçisi Foxconn’un kurucusu olan Gou, kampanyasının potansiyelini göstermek için Cuma günü Taipei şehir tapınağında yaptığı bir konuşmada, Tayvan’daki doğum oranının yeni anne ve babalara bir kedi veya köpek vererek artırılabileceğini savundu.

Dogum Oranini Attirmak Icin Ilginc Teklif 2

Yaşlı Nüfus Artıyor

Tayvan, dünya genelindeki en düşük doğum oranlarından birine sahip. Yüksek yaşam maliyetleri, çocuk bakımının zorluğu ve geleneksel cinsiyet beklentileri gibi faktörler, doğum oranlarının düşmesinde etkili olmuştur. Hızla yaşlanan nüfus, Tayvan’ın ekonomisini ve askeri savunmasını tehdit ediyor.

Dogum Oranini Attirmak Icin Ilginc Teklif 3

Bu Teklif Tepki Adlı

Ayrıca, evcil hayvan sahipliği hızla artarken, birçok çiftin çocuklar yerine evcil hayvanları tercih ettiğine dair raporlar yer alıyor. Ancak Gou, insanların hem çocukları hem de evcil hayvanları sahiplenmeye teşvik edilebileceğini savunuyor. Bu teklif, bazı hükümet politikacıları ve hayvan refahı grupları tarafından eleştiri aldı. Gou, önceki başkanlık seçimlerinde altı yaşına kadar çocuk bakımı maliyetleri için hükümet sübvansiyonu önerdiğini, ancak bu önerinin uygulanmadığını belirtti.

Dikkatinizi çekebilecek bir haber ; Giyim Dünyasında Yeni Devrim ! Akıllı Kıyafet Çağı Başlıyor

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu