Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Dünyanın En İlginç Ülkeleri

Birbirinden gizemli ve merak edilen ülkelerle karşınızdayız. İşte Dünyanın en ilginç ülkeleri..

Dünyanın En İlginç Ülkeleri

Dünya üzerindeki doğal güzelliklerinin yanı sıra ilginç özellikleriyle de gündeme gelmiş ülkeleri sizin için derledik. İşte Dünyanın En İlginç Ülkeleri…

  • Falkland Adaları: Yarım milyon koyunu barındıran ülke.
Güney Atlas Okyanusu’nda Patagonya’nın 480 km. doğusunda bulunmaktadır. Bir takımadadır. Doğu Falkland, Batı Falkland ve 776 küçük adadan oluşmaktadıre. Ada üzerinde yaşayan 3 bin kişiye karşılık yaklaşık yarım milyon koyun bulunmaktadır. Bu sebeple adanın en büyük ticaret kaynağını yündür.

Dünyanın En İlginç Ülkeleri

  • Nauru: Dünya üzerindeki en şişman nüfusa sahip ülke.

İlk olarak en az 3 bin yıl önce Mikronezya ve Polinezyalılar tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Okyanusya’da yer alan, küçük bir ülkedir. Geçmişte ‘Nauru’ üzerinde 12 kabile bulunmaktadır. Ayrıca günümüzde resmi bayraklarındaki 12 köşeli yıldız bu kabileleri temsil etmektedir. Bu ülkeyi ilginç kılan ise nüfusunun yüzde 95’inin aşırı kiloluların barındırmasıdır. Bunun sebebi Batı’nın ‘fast food’ yiyecek kültürünün ülkeye hızlı bir giriş yapması bu durumu ortaya çıkarmış olmasıdır. Kısaca fast food tüketiminin çok da yararlı olmadığının bir örneğidir.

Dünyanın En İlginç Ülkeleri

  • Maldivler: Su altında kalma olasılığı en yüksek ülke.

Maldivler dendiğinde akla hemen güneş, kum ve güneş gelmektedir. Gerçekten de insana bu konuda inanılmaz güzel sunmaktadır. Peki küresel ısınmayla suların yükselmesi en çok Maldivler’i endişelendirdiğini biliyor muydunuz? Deniz seviyesinden yalnızca 1.8 metre yüksektedir. Ayrıca Maldiv halkı dünya üzerinde en alçak seviyede yerleşim kurmuş halktır.

Dünyanın En İlginç Ülkeleri

  • Kanada: En fazla göl barındıran ülke.
Kanada, Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyinde bulunan ülkedir. Büyüklüğü ise Büyük Okyanustan, Kuzey Arktik denizine kadar 9.98 milyon kilometre kareye yayılmaktadır. Yalnız bu büyük ülkenin en büyük özelliği üzerinde barındırdığı göllerin yüzdesel oranıdır.  3 milyonun üzerindeki göl Kanada’nın yüzde 9’unu kaplamaktadır. Bunun yanında dünya üzerinde bulunan tüm göllerin yüzde 60’ından fazlası Kanada sınırları içerisinde yer almaktadır. Ayrıca önde gelen başlıca gölleri ise Superior, Erie, Huron, Büyük Esir ve Büyük Ayı Gölü’dür.
Daha fazlası için tıklayınız.
Bu haber www.gazetemerhaba.com’a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu