Gündemİlçe Haberleri

Dünyanın En Mutlu Belediye Başkanı Seçildi

Dünyanın En Mutlu Belediye Başkanı Seçildi ! Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’i,  ilçede yaşayan vatandaşlar ve mesai arkadaşları ‘Dünyanın En Mutlu Belediye Başkanı’ seçti.

 

Dunyanin En Mutlu Belediye Baskani Secildi 1

Dünyanın En Mutlu Belediye Başkanı Seçildi. Başkan Güney olaya ilişkin; ‘’ Beni Dünyanın en mutlu Belediye Başkanı yapan tüm hemşerilerime teşekkür ederim. Tabi Belediye mesai arkadaşlarıma tüm Susurluk’a teşekkür ediyorum. Yeni yaşımızda da bu vatan için, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz’’ dedi.

 

Dunyanin En Mutlu Belediye Baskani Secildi 2

 

Nurettin Güney Kimdir ?

Nurettin Güney 1963 yılında Balıkesir’in Susurluk İlçesi Keltepe Mahallesi’nde dünyaya geldi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlkokulu ve Ortaokulu Susurluk’ta tamamladı. Ardından Askeri Okula gitti. Askeri Okul’ dan mezun olduktan sonra ülkenin çeşitli yerlerine komutanlık yaptı. Aynı zamanda İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunudur.

2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli oldu. Emekliye ayrıldığı zaman binbaşı rütbesine sahipti.

Emekli olduktan sonra memleketi Susurluk’a geri döndü. Nurettin Güney, Susurluk’a geldikten sonra okulların Milli Güvenlik derslerine girdi. Milli Güvenlik dersleri üzerine   5 yıl boyunca eğitim verdi.

31 Mart 2019’da yapılan Yerel Seçimlerde İYİ Parti’den Susurluk Belediye Başkanı olmak için aday oldu. 2019’da ki Yerel Seçimleri kazandı. Hala Susurluk Belediye Başkanı olarak görevine devam ediyor.

Susurluk Hakkında

Susurluk’la ilgili ilk bilgiler hicri 1050, miladi ise 1640 yıllarına dayanmaktadır.

Susurluk adı şimdiki bulunduğu yerin sulak olması ve bol miktarda su sığırı yetiştirildiği için Susığırlığı diye bilinmektedir. Burası Karesi beyi olan İnebey vakfına ait iken İnebey’in torunları tarafından çiftlik haline getirilmiştir. Hacı Hatip oğullarının buraya yerleşmesiyle burası köy haline gelmiştir. 1877-1878 Osmanlı-Rus Harbi’nden sonra Türkiye’ye göç eden Bulgaristan, Kafkas Türkleri ve Türkmen ailelerin yerleştiği bir yer haline gelmiştir.

Çiftlik halindeyken, Bursa ve İstanbul gelip geçenlerin dinlenmesi amacıyla Yeniçeri Ocak elemanlarından Mustafa Çelebi tarafından bir Kervansaray’la ve Mescit yaptırılmış uzun yıllar Susurluk’a uğrayan yolcuların durak ve dinlenme yeri olmuştur. Susurluk köy olduğu halde bulunduğu yerin öneminden dolayı 19. Y. Yıl ortalarında buraya Pazar kuruluşuna izin verilmiştir. 1892 yıllarında susurluk nahiye haline getirilmiştir. 34 yıl sonra 1926 yılında ise hane sayısının 1100 olması sebebiyle kaza teşkilatı kurulmuştur.

Susurluk’un bulunduğu bölge M.Ö. insan yerleşmelerine de sahne olmuştur. İlçe Mizyalılar, Frigyalılar, Lidyalılar , İranlılar, Romalılar ve Bizanslılar yönetiminde de uzun yıllar kalmıştır. Çevrede yapılan kaçak kazılar konusunda özellikle Frig ve Lidyalılara ait çok sayı da eser bulunduğu rivayet edilmektedir. İlçe Kurtuluş Savaşı sırasında milli mücadeleye karşı çıkan Aznavur Ahmet ve Çerkez Ethem ile Milli kuvvetler arasında sert çatışmalar olmuş ve bu çatışmalar milli kuvvetlerin zaferiyle sonuçlanmıştır.

Kurtuluş savaşı sırasında yunan işgaline uğrayan ilçe 5 Eylül 1922 günü düşman işgalinden kurtulmuştur. İlçe de her yıl 5 Eylül günü çeşitli etkinliklerle kurtuluş şenlikleri yapılmaktadır.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu