İlçe HaberleriSpor

DURSUNBEY’DE, “SPORDA YETENEK 10’LA GELECEK”

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumların desteği ile başlatılan ‘Sporda Yetenek 10’la Gelecek’ projesi Dursunbey’de de start aldı.
Dursunbey İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından koordine edilen proje kapsamında Yatılı Bölge Ortaokulu ve Dursunbey Kapalı Spor salonunda tanıtım gösterileri yapıldı. Tanıtım programına Dursunbey Kaymakamı Nurettin Yücel, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Gökdemir, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bayram Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlk olarak YBO konferans salonunda gerçekleşen gösteride, sporcular uzun atlama ve minder güreşi dallarında gösterilerini gerçekleştirdi. Buradaki gösterinin ardından Kapalı spor salonuna geçen protokol, Badminton, Voleybol ve Basketbol gösterilerini izledi.
Projenin Amacı
Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kaymakamlıklar, Milli Eğitim İl ve İlçe Müdürlükleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl ve İlçe Müdürlükleri ile İlçe Belediye Başkanlıkları koordinesinde “ Sporda Yetenek 10’la Gelecek” projesi ile; Balıkesir’de özellikle kırsal mahalleler de imkanı kısıtlı ve dezavantajlı öğrencilerin eğitim gördüğü, İlk ve ortaokullarda okuyan 7-13 yaş arası kız-erkek öğrencilere yönelik, spor bilincinin yerleşmesi, milli ve manevi duyguların güçlenmesi, sağlıklı gençlerin yetiştirilmesi, dezavantajlı bölgelerde yaşayan ülkemizin umudu ve geleceği olan öğrencileri, okul dışı zamanlarını sanal ve zararlı ortamlardan uzak tutarak, spor salonlarında geçirmelerini sağlamak, enerjilerini olumlu yönde kullanabilmeyi öğretmek ve branşlarda yetenekli öğrenciler tespit edilerek amatör ve profesyonel takımlara yönlendirilmeleri amaçlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bayram Yıldırım, “Projenin amacı dezavantajlı bölgelerde dezavantajlı çocukları, yani spor yapma imkanı bulamayan, ekonomik imkanları kısıtlı çocukları futbol hariç diğer spor branşları ile tanıştırıp spor yapmalarına imkan sağlamak. Şu anda birçok dalda öğrencilerimizi spora yönlendiriyoruz. Bize desteklerinden dolayı Dursunbey Kaymakamımız Nurettin Yücel’e, Dursunbey Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ümit Gökdemir’e, İlçe Sağlık Müdürümüz Murat Başçı’ya teşekkür ederim” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu