GündemÖzel HaberlerSiyaset

EDİP UĞUR AĞLIYORDA… NİYE AĞLIYORSUN BE KARDEŞİM?

Balıkesir’de İyi Parti İl Başkanı Nedim Tuna haftasonu kahvaltılı tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenledi. Toplantıda İsmail Ok çarpıcı açıklamalar yaptı. İyi Parti’nin seçime girip girmeyeceği ve teşkilatlanmaları sırasında, referandum seçimlerinde yaşadıklarını anlattı.

UĞURGİLLER

İyi Parti Milletvekili İsmail Ok , ‘Edip Uğurgiller’ diyerek hükumete yüklendi. Rakibimdi severim sevmem amma… Diyerek niye ağlıyorsun be kardeşim odunları taşıyıp benzini döktün…şeklinde konuştu. İyi Parti kurucuları arasında bulunan Ali Lapantaya sık sık ‘paşam’ diyen Ok konuşması sırasında OHAL ve FETÖ terör örgütü ile ilgili düşüncelerini de parti üyelerle paylaştı.

RAKİBİMDİ SEVMEM

Balıkesir halkı 2014te karar verdi. Doğruydu yada yanlıştı Edip Uğur’u Balıkesir Belediye Başkanı yaptı. Benimde rakibimdi. Severim sevmem ama tek adam rejimi ne yaptı? Sen çekil…Yok ben çekilmem beni Balıkesir halkı seçti!.. Çekilmezsen bedelini ödersin… Ağlaya ağlaya kameraların önünde bütün Türkiye gördü. Bu olayın birden fazla boyutu var.

 

‘BU DÜZENİ YIKACAĞIZ’

Hükumeti eleştiren İsmail Ok, ‘’Bu düzeni yıkacağız Devlette liyakat esas olacak. Partizanlık kayırmacılık değil. Bunlar yemin ettikleri kanuna uymuyor. Dindarız diyorlar. Dinimiz Allah’ın emri ayet var. Peygamberimizin sünneti var. ’Emaneti layık olana verin’ diyor. Müslümanlar arasında layık olana verin demiyor. İster Müslüman, ister gayrimüslim. ‘Emaneti ehline verin’ diyor. Peygamber efendimizde öyle yapmış. Allah’ın bu ayetine uymuş. Bunlar ne yapıyor? Fetöcülere, PKKlılara hainlere veriyor, sonra bunlar Devletin başına bela olarak geri dönüyor. Onlar hain, Devleti onların eline veren kahraman oluyor…

‘RAKİBİMDİ SEVMEM AMMA…’

Balıkesir halkı 2014te karar verdi. Doğruydu yada yanlıştı Edip Uğur’u Balıkesir Belediye Başkanı yaptı. Benimde rakibimdi. Severim sevmem ama tek adam rejimi ne yaptı? Sen çekil…Yok ben çekilmem beni Balıkesir halkı seçti!.. Çekilmezsen bedelini ödersin… Ağlaya ağlaya kameraların önünde bütün Türkiye gördü. Bu olayın birden fazla boyutu  var. Kim olursa olsun bir Belediye Başkanının böyle istifa usulü yok. Bu tek adam rejimlerinde olan bir uygulamadır.

‘AĞLIYORDA NİYE AĞLIYORSUN BE KARDEŞİM’

Edip Uğur bize haksızlık yapmış, İftira atmıştır hiç önemli değil diyen Ok, Herkesin hakkını hukukunu savunacağız diyerek Uğur’a da gönderme yaptı. Bir ikincisi diyerek sözlerini sürdüren Ok, Edip Uğur ağlıyor da ; Niye ağlıyorsun be kardeşim bu zalim düzene  Edip Uğurgiller yangını körüklemek için odun taşıdı, benzin döktü.’ dedi. Referandum sürecinde bize salonları vermediler, ışıkları söndürdüler’ dedi. Bunu hatırlatacağız. Balıkesire dayattığınız rejim bu kabul etmiyoruz.’dedi.

İYİ PARTİ BULUŞMASI

İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna beraberinde Milletvekili İsmail Ok ile birlikte dün Yücel ette bir tanışma kahvaltısı düzenledi. Toplantıya Milletvekili İsmail Ok, Kurucular Kurulu üyesi Ali Lapanta konuşmacı olarak katılırken, dinleyiciler İyi Parti üyeleri, ilçe teşkilat başkanları oldu.

İyi Parti İl Başkanı Nedim Tuna programda yaptığı konuşmasında, ‘ 25 Ekimde İyi Parti güneşi Türkiye’ye doğdu. Güneş bereket, bolluk demek. İyi Parti olarak ülkemizde yaşatıldığını düşündüğümüz korku imparatorluğunda iyi partide adı olan her arkadaşımızın cesur olduğunu düşünüyorum. Cesurların partisi olarak bizimde önümüzde 2019 hedefi var. Çok çalışarak başarılı olmalıyız.16 Kasıma bir kişi ile başlayan bu hareket onlara yüzlere binlere çıktı. Genel Başkanımızın da dediği gibi ‘başaracağız, başaracağız, başaracağız’ diyorum.’ ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ SEÇİME GİREBİLECEK Mİ?

Milletvekili İsmail Ok, ‘Belediye Başkanlığı, Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de partimiz girecektir. İyi Parti seçimlere giremeyecekmiş diyorlar ama bakın bunlar İyi Parti kurulamayacakta diyorlardı. İyi parti kuruldu. İyi Parti seçimlere de girecek ve hiç kimse engel olamayacak’ dedi.

Milletvekili İsmail Ok ‘korkaklar belli’ dedi ve ittifak arayışında olanlar korkuyorlar ve sefalarını sürdürmek istiyorlar. Millet size ‘bay bay’ diyecek. Korku dağları sardı ve aştı.’ şeklinde konuştu. Ok konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘ Önceden muhalefet yok diyorlardı ancak artık iyi parti var. Türkiye’nin ufkunda bir güneş parlamaya başladı diyerek konuşmasını sürdüren Ok bu güneş şafaktan sökmeye başladı. Bu zorlu süreçte görev alan arkadaşlarımız birer kahramanlık örneği sergiliyorlar. Paşam ile sohbet ediyorduk az önce’ Akşam yatarken kahraman sabah kalkarken hain uyanıyorsunuz. Herkesin geleceği pamuk ipliğine bağlı. Biraz önce 16 Temmuz hain kalkışası ile ilgili sohbet ederken Paşanın yeğeninin düğünü o güne denk geldiği için gelin hanımın kardeşi de Hava Harp Okulunda öğrenci ve izin verilmediği için Paşamız onun için izin alıyor ve o izinli ama o hariç Hava Harp Okulundaki tüm öğrenciler hapse giriyor o izinli olduğu için hapse girmekten kurtuluyor. Benim küçük oğlumda şuanda Üniversite 3.sınıfta Aynı Hava Harp okuluna girse oda hapiste olacaktı ki son anda elendi. Hainlerin kahraman kahramanların hainlikle itham edildiği ve tabiri caizse Recep Tayyip Erdoğan’ında dediği gibi at izi ile it izi karışmış durumda. Ama hükumet at izi ile it izi birbirine karıştı deme hakkına sahip değil. Orası yan gelip yatma yeri değil. Devlet yönetmek ciddi iştir. Suçlu ile suçsuzu ayırt edeceksiniz. Tereyağının içindeki beyaz kılı ayırt edeceksiniz. O zaman lider vasfını kazanırsınız. Ama tam tersi siz FETÖ ye devleti teslim ediyorsunuz. PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın ayağına Devleti temsilen heyet gönderiyorsunuz.’

‘ŞEHİR HASTANESİNİ ONLAR YAPMADI’

İsmail Ok, ‘Balıkesir’de şehir hastanesini yaptık diye övünüyorlar. Şehir hastanesi Sağlık Bakanlığının değil şehir hastaneleri sadece Balıkesir’de de değil Türkiye’nin her yerinde Devlet orada kiracı.20-30-40 yıl. Köprü yapıyoruz diyerek övündükleri köprülerde olduğu gibi Devlet hasta garantisi, belli sayıda araç geçme garantisi veriyor. İçinizde işadamları da var böyle ticareti kim yapmaz? ‘

‘DEVLETTE LİYAKAT ESAS OLACAK’

‘İçinde bulunduğumuz şartlar Kurtuluş savaşından çok daha iyi değil. Türk kadını olaya el koyduysa mutlaka başarılacaktır. En az yüzde 50+1 ile Meral Akşener Cumhurbaşkanı olacak. Tabi onların deyimi ile öyle tek adam dikta rejimi bu. Böyle devam mı edeceğiz. Demokratik Parlamenter rejimin gelmesi için çalışacağız. ’dedi. Ok,  Devlette liyakat esas olacak. Partizancılık, kayırmacılık değil. Kanunda yazdığı gibi herkese fırsat eşitliği tanınacak.’ ifadelerini kullandı. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu