GündemEğitimTürkiye Gündemi

Eğitim Sen “Kaymakamlık Bu Yazıyı Geri Çeksin”

Eğitim Sen “Kaymakamlık Bu Yazıyı Geri Çeksin”

 

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin Türkiye’de son yıllarda belirgin bir şekilde artan gelişmelerin yaşandığını söyledi. Şahin Başta eğitim kurumları olmak üzere toplumsal yaşam bir bütün olarak kuşatma altına alınmış, kimin nasıl yaşayacağından, düşüncelerini hangi sınırlar içinde ifade edebileceğine kadar her şey birilerinin ihtiyaçları doğrultusunda belirler hale geldi” dedi.

 

Kaymakamlığa Bildirilmesi İstendi

Susurluk Kaymakamlığı tarafından gönderildiği belirtilen yazıya dikkat çeken Şahin, Kaymakamlığın yazısında “Son dönemlerde popüler sosyal medya uygulamalarında yapılan paylaşımlarda, Devlet Memuru vakar ve haysiyetine yakışmayan paylaşımlarda bulunulduğu, bu durumda halkın kamu kurumlarına ve devlet memurlarına olan güveninin sarsıldığı anlaşılmaktadır ”sözleri üzerine bir açıklama yaptı. Bu yazının devamında şu sözler yer aldı: “Kamu kurum ve kuruluşlarımızın sıralı amirlerince bu hususların takibinin yapılarak memur vakar ve haysiyetine yakışmayan paylaşım ve davranışlarda bulunan memurlar hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını ve talimatların her kademede personele tebliğ edilerek Kaymakamlığımıza bildirilmesini arz ve rica ederim.”

 

Sınırsız Yetki İle Görevden Uzaklaştırılanlar Var

Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin yaptığı açıklama ile Anayasanın 25. Maddesinde herkesin düşünce ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu belirtti. Eğitim Sen olarak Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz, düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz hükmünü hatırlattı. Sendika Başkanı Gürbüz Şahin “Mülki Amirler kendilerine tanınan sınırsız yetkiyle kamu çalışanları hakkında soruşturmalar açıyor, sürgün ediyor, mobbing uyguluyor, görevden uzaklaştırıyorlar ”dedi.

 

Kaymakamlık Yazıyı Geri Çekmeli

Şahin açıklamasında ayrıca “ Sokağa çıkmanın, barışçıl gösteri yapmanın koşulları her geçen gün zorlaştırılmaktadır. Ekonomik ve sosyal haklar için alınan grevler milli güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklanıyor. Böyle bir ortamda çalışanlar kendilerini nerede, nasıl ifade edecekler. Sosyal medyada uygulanan kısıtlamalar ve sansürler yetmiyormuş gibi şimdide kurum amirlerinin çalışanlarını izlemesi ve ihbar etmesi istenmektedir. Topluma güvensizliği aşılayan, memurları potansiyel suçlu olarak gören anlayıştan vazgeçilmelidir. Susurluk Kaymakamlığı bu yazıyı geri çekmelidir ”sözlerine yer verdi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu