GündemEğitimEkonomi

Eğitime Yenilikle Kalite Kazandırılacak

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” başlıklı 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında tamamlanan proje ziyaretlerine, Havran Mesleki Eğitim Merkezi’nin “Eğitimde Yenilik Varsa, Kalite De Var Demektir” isimli proje ziyareti ile devam edildi.

Havran Mesleki Eğitim Merkezi’ne gerçekleşen ziyarette, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Koç, Merkez’de görev yapan Müdür Yardımcısı Mustafa Altınbaş; GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç ve GMKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Uzmanı Ertuğrul Burak Meriç’i ağırladı. Proje kapsamında alınan Kaynak Simülatörü ile el tutuş gerçekliğiyle öğrencilerin ustalaşmasını arttırmaya yönelik eğitimlerin başladığından bahseden yetkililer Mesleki Eğitim Merkezinde ayrıca meslek edinmek isteyen kişilere de Halk Eğitim üzerinden kurs açılarak onların da bu projeden yaralandığından bahsettiler. Bölgenin nitelikli kaynakçı ihtiyacının olduğunu ve projenin bu konuya önemli katkılar sağlayacağını belirten yetkililer, ulaşılan yüksek teknolojiyle birlikte kaynak simülasyon sistemi ile gerçekliğe çok yakın bir seviyede eğitim verilebildiğini belirttiler.

“Eğitimi Alanlar Daha Yetkin Olacak”

Öğrencilerin kaynak simülatörü ile simüle edilen ortamlarda kaynak bilgilerini kullanarak pratik yapmalarına olanak sağladığından bahseden Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Altınbaş, “Yeterli donanıma sahip kaynakçılara ulaşamayan birçok firma var. Bölgede yetişmiş elemana duyulan bir ihtiyaç söz konusu. Boşa giden zaman ve malzeme kaygısı olmadan eğitimi alanlara çok daha fazla tekrar yapma imkanı sunan bu simülatör, onlara daha yetkin olma şansı veriyor. Kaynak malzemeleri bulma ve malzemeleri hazır hale getirmek için de zaman harcamaya gerek kalmıyor. Birlikte çalışmayı ve öğrenmeyi eğlenceli hale getiren bu simülatörle, eğitim maliyetlerinde ise önemli oranda tasarruf elde ediliyor. Ayrıca bu sanal gerçeklik ile eğitimde fiziki zarar doğacak bir olumsuzluk da yaşanmıyor” diye konuştu.

“Bölge İstihdamı Artacak”

Proje, bölgedeki sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlar olan uzman kaynakçı kalifiye eleman ihtiyacını karşılayabilmek; iş sağlığı ve güvenliği konusunda daha bilgili ve dikkatli bireyler yetiştirmek; teknolojik eğitim uygulamak; sanayi kuruluşları ile istihdam için görüşmeler yapmak; kaynak simülatörü ile mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek isteyen, öğrencilerin, işsizlerin, uzman olmak isteyenlerin yetiştirilmesini sağlamayı hedefliyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansından %89.79 oranında toplam 129.945,73 TL destek alan Havran Mesleki Eğitim Merkezi projesi tamamlanmış durumda.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu