ÇocukçaEğitimGündem

EĞLENCELİ ROBOT İŞ BAŞINDA

Sevgili öğrenciler bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Plevne İlkokulu Papatya Sınıfı’nın minik öğrencileri yer alıyor. E-Twinning projeleri kapsamında basit kodlama etkinlikleri yapan Plevne İlkokulu Papatya Anasınıfı öğrencileri, yaşayarak öğreniyorlar.

e-Twinning projeleri kapsamında basit kodlama yöntemlerini öğrenen Papatya Sınıfı öğrencileri, bilgisayarlı ve bilgisayarsız olmak üzere seviyelerine uygun etkinlikler planlayıp uyguluyorlar. Zihinsel becerilerini geliştirerek çocukların hayatlarında kodlama ile ilgili farkındalık yaratmayı amaçlayan proje kapsamında Papatya Anasınıfı öğrencileri, oyunlar ve derslerle kodlamayı öğreniyorlar. Sınıflarında kodlama uygulaması yapan ve akabinde ‘’Okul Dışarda Günü’’ kapsamında bahçede ders işleyen minikler, kodlamaya dair düşüncelerini paylaştılar. Bu akıl dolu uygulamayı bir de Papatya Anasınıfı miniklerinden dinlemeye hazır mısınız?

Berke Hamza: Derslerimizi daha iyi yapmak ve çok başarılı olmak için kodlama yapmalıyız. Kodlama yaparak çok başarılı olabiliriz. Ben kodlama yapmayı çok sevdim. Kodlama yaptıkça hem oyun oynuyoruz hem de yeni bilgiler öğreniyoruz. Mesela yönleri öğreniyoruz. Kodlama yapmak çok keyifli ve eğlenceli.

Elif Zehra: Ben kodlama yapmayı çok seviyorum. Kodlama yaptıkça hem başarılı oluyorum hem de eğleniyorum. Biz sınıfta ‘’Robot Bee’’ ile oynuyoruz. Onun gideceği yönleri kodlayarak doğru yönlere gitmesini sağlıyoruz. Bunu yapmak çok eğlenceli.

Asya Algın: Biz kodlamayı öğreniyoruz çünkü beynimiz akıllı çalışsın diye. O zaman derslerimizde daha başarılı oluruz. Hatta öğretmenimiz bize madalya bile verir.

Eren Giray: Ben kodlama dersinde olmayı çok seviyorum. Çünkü kodlamayı öğrendiğimizde daha başarılı oluruz. Bilgisayarı da daha iyi kullanabiliriz.

Yiğit Coşkun: Kodlama yapmak çok güzel. Çünkü akıllıca hamleler yaparsak beynimizi güçlendiririz. O zaman çok akıllı buluşlar yaparız. Bunun için de ileride güzel okullara gidip orada robotlar icat edebiliriz. Onun için öğretmenimizle birlikte kodlama yapıyoruz. Hem çok eğlenceli bir oyun hem de ben arkadaşlarımla kodlama yapmayı çok seviyorum.

Kod Yazmayı Öğrenmenin Çocuklara Faydaları

1. Analitik düşünme becerileri kazandırır.
2. Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görebilmesini sağlar.
3. Yaratıcı düşünmesine yardımcı olur.
4. Problem çözme yeteneğini artırır.
5. Sistematik düşünmesini sağlar.
6. Makinaların çalışma mantığını kavramasına yardımcı olur.
Çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu