GündemTürkiye Gündemi

Emine Erdoğan Lider Eşleri Ve BM Habitat İcra Direktörü İle Görüştü

Emine Erdoğan, lider eşleri ve BM Habitat İcra Direktörü Sharif ile görüştü.

Emine Erdoğan Lider Eşleri Ve BM Habitat İcra Direktörü İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “31 Ekim Dünya Şehirler Günü” programı kapsamında Vahdettin Köşkü’nde Malezya Kraliçesi Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Mozambik Devlet Başkanı Filipe Jacinto Nyusi’nin eşi Isaura Nyusi, Surinam Devlet Başkanı Chan Santokhi’nin eşi Mellisa Santokhi-Seenacherry ve BM-Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Emine Erdogan Lider Esleri Ve Bm Habitat Icra Direktoru Ile Gorustu 4
Emine Erdoğan Lider Eşleri Ve Bm Habitat İcra Direktörü İle Görüştü

Malezya Kraliçesi Iskandariah ile Görüşme

Emine Erdoğan, Malezya Kraliçesi Iskandariah ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Malezya’nın yakın ilişkilerinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Görüşmede ayrıca ortak kültür, tarih ve gelenekler üzerinde duruldu. Ayrıca, Filistin’deki saldırılardan duyulan üzüntü dile getirilerek, bu konuda ortak çalışmalar yapılmasını ele aldı.

Emine Erdogan Lider Esleri Ve Bm Habitat Icra Direktoru Ile Gorustu
Emine Erdoğan Lider Eşleri Ve Bm Habitat İcra Direktörü İle Görüştü

Mozambik First Lady’si Isaura Nyusi ile Görüşme

Emine Erdoğan, Mozambik Devlet Başkanı’nın eşi Isaura Nyusi ile yaptığı görüşmede, sıfır atık konusundaki çalışmalarını paylaştı. Nyusi, Türkiye’nin bu alandaki deneyimlerinden ilham alarak Mozambik’te sıfır atık girişimini başlattıklarını belirtti. Görüşmede tarım, eğitim ve sosyal hizmetler alanında işbirliği olanakları değerlendirildi ve kimsesiz çocuklarla ilgili sosyal yardım konularında destek talep edildi.

Emine Erdogan Lider Esleri Ve Bm Habitat Icra Direktoru Ile Gorustu 1
Emine Erdoğan Lider Eşleri Ve Bm Habitat İcra Direktörü İle Görüştü

Surinam First Lady’si Mellisa Santokhi-Seenacherry ile Görüşme

Emine Erdoğan, Surinam Devlet Başkanı’nın eşi Mellisa Santokhi-Seenacherry ile bir araya geldi. Seenacherry, sıfır atık konusundaki projelerini ve çevre dostu üretim yapmaya teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kadınlara ve gençlere yönelik sıfır atık konusunda farkındalık yaratma ve eğitim projeleri hakkında bilgi verdi.

Emine Erdogan Lider Esleri Ve Bm Habitat Icra Direktoru Ile Gorustu 2
Emine Erdoğan Lider Eşleri Ve Bm Habitat İcra Direktörü İle Görüştü

BM-Habitat İcra Direktörü Sharif ile Görüşme

Emine Erdoğan, BM-Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile de bir araya geldi. Sharif, 31 Ekim Dünya Şehirler Günü’nde Türkiye’nin küresel çevre lideri olarak ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Görüşmede, BM Sıfır Atık Danışma Kurulu’nun çalışmaları ele alındı ve Erdoğan’ın önerileri teşekkürle karşılandı. Sharif, Erdoğan’ın azmi ve kararlılığından etkilenerek, sıfır atık hareketinin daha da güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi

Emine Erdoğan’dan Lider Eşlerine Ziyaret

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu