Dünyadan HaberlerEğitimGündemİlçe Haberleri

EN ÇOK OKUYANA ÖDÜL BİSİKLET

‘Haydi Sen de Oku’ Projesi kapsamında, Altıeylül Belediyesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Proje kapsamında Altıeylül ilçe sınırları içerisindeki ortaokullarda; en çok sayfa kitap okuyan öğrenciye bir bisiklet olmak üzere 33 bisiklet dağıtılacak.

Altıeylül Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen törende protokolü, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik imzaladı. Protokol imzası öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik: “Altıeylül’de öğrencilerimiz adına ortak bir projeyi imzalamak için buradayız. 2014’den bu güne güzel projelere imza attık. 6 Eylül 6 Proje olarak yürüttüğümüz 6 projeye ilaveten Sayın Valimiz tarafından iki yıl önce başlatılan BENGİ projesi kapsamında da okullarımıza dokunma noktasında çok güzel işlere imza atıyoruz. İşin ucunda bisiklet var, bu da çocukları teşvik ediyor. Bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
AVCI ‘‘OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRACAĞIZ’’
Altıeylül’de öğrenci ve çocuklar için de ayrıca özel projeler geliştirdiklerini söyleyen Başkan Hasan Avcı çocuklara ve gençlere yapılan yatırımın geleceğe yatırım yapmak olduğunun altını çizdi. Başkan Avcı sözlerine şu şekilde devam etti; “Çocuklarımız, gençlerimiz bizim yarınlarımız, geleceğimiz. Biz çocuklarımıza yatırım yaptığımız zaman, yarınlarımıza, geleceğimize yatırım yapıyoruz. İşte şimdi ‘Haydi Sen de Oku’ projesi kapsamında 33 öğrenciye bisiklet hediye edeceğiz. Bu iki açıdan önemli; Bir, çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazandırması açısından önemli. Bugün maalesef dünyada okuma oranı en az olan ülkelerden biriyiz. İki, bisiklet sayesinde çocukları sosyal medyadan, bilgisayardan, kapalı odadan kurtarmış olacağız. Onları sokakta, mahallede vakit geçirebileceği, enerji harcayabileceği bir imkân sunmuş oluyoruz. Bu proje ile çocuklarımıza çok büyük bir katkıda bulunacağımıza inanıyorum.” dedi. Konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atılarak ‘Haydi Sen de Oku’ projesi hayata geçirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu