Gündemİlçe Haberleri

Erdek’te Ayı Korkusu

Erdek’te ayı korkusu. Balıkesir’in Erdek ilçesi Kapıdağ mevkisi Manastır bölgesinde üç boz ayı foto kapana takıldı.

 

Erdek’te ayı korkusu. Kapıdağ Yarımadası’ndaki kırsal Ballıpınar Mahallesi’nde yer alan Manastır mevkisinde üç boz ayı vakası. Yaban hayatını gözlemlemek için yerleştirilen hareket algılayan orman kameraları yakaladı.

Köylüler, ilk defa geçen ay böyle bir durum yaşadıklarını dile getirdi. Ayıların biri ya da birileri tarafından Kapıdağ Yarımadası’na bırakıldığını düşündüklerini belirttiler. Kapıdağ’da hiçbir zaman ayı bulunmadığını ifade ettiler. Köylüler, ayıların varlığının Kapıdağ’da kamp yapmaya ve Kirazlı Manastırı’nı görmeye gelen ziyaretçileri tedirgin edeceğini söylediler.

Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre ayıların Kirazlı Manastırı ve Ballıpınar civarında gezdiği ve nereden geldiğinin araştırılıyor.

 

Ddds

 

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Erdek Hakkında

Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek  Marmara Bölgesi’nin Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer alır. Türkiye’nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir. Balıkesir ilinin en kuzeyinde, Marmara Denizi kıyısında bulunan ilçe, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Erdek kış mevsimlerinde küçük bir ilçe nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle nüfus bazı küçük illerin nüfusunu aşar. Tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan ilçe, çeşitli açılardan Türkiye’nin önemli ilçelerinden biridir.

Eski adı Arktonnesos olan Kapıdağ yarımadasından oluşmaktadır. Kuzey ve batı çevresinde Marmara ilçesine bağlı Marmara Adaları bulunmaktadır. Ancak Paşalimanı Adası Erdek’e bağlıdır. Bölgede ılıman Marmara iklimi görülür.

Erdek, antik kentleri, Açık Hava Müzesi, temiz denizi ve ayrıca kumsalı ile bir turizm merkezidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu