EkonomiGündem

Erdoğan 16 Milyar Dolarlık Hizmet İhracatını Vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'THY yaklaşık 16 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla bu alandaki liderliğini perçinlemiştir'

Erdoğan 16 Milyar Dolarlık Hizmet İhracatını Vurguladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Zirvesi’ne video mesaj yoluyla katılarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2023 yılı rakamlarına göre Türk Hava Yolları’nın Türkiye ekonomisine 56 milyar dolarlık katkı sağladığını ve yaklaşık 16 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla havacılık alanındaki liderliğini güçlendirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin havacılık alanındaki başarı çıtasının sürekli yükseldiğini vurgulayarak, Türk Hava Yolları’nın ülkenin en değerli markası olduğunu ve dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu olduğunu ifade etti. Erdoğan, Türk Hava Yolları’nın 2023 yılında ülkemize 56 milyar dolarlık katkı sağlaması ve 16 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla lider konumunu sağlamlaştırması üzerine tebriklerini iletti.

Cumhurbaşkanı, Türk Hava Yolları’nın başarılarından biri olarak gördüğü 350 uçaklık siparişi de bir vizyon yansıması olarak değerlendirdi. Erdoğan, Türk Hava Yolları ailesini gösterdikleri çaba ve elde ettikleri başarılar dolayısıyla selamlarken, bayrağın göklerde daha yükseklerde dalgalanması temennisinde bulundu.

 

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu