GündemEkonomiSiyaset

Erdoğan: Ev hanımlarına emeklilik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımlarına emeklilik hakkı getireceklerini açıkladı.

 

Erdoğan: Ev hanımlarına emeklilik .Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kavramına yeni dönemde de önem vereceklerini belirtti. Erdoğan “Doğal gaz ve petrol gelirlerinden ayrılacak kaynakla kuracağımız Aile ve Gençlik Bankası bunun ilk adımı olacak.

Aile Kalkanı Programı ile ev hanımlarından, çocuklara ve gençlere kadar ailelerin tüm bireylerine destek vereceğiz. Ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli’de miting yaptı.

Denizli’deki 29 Ekim Bulvarı’nda vatandaşlara seslenen Erdoğan, konuşmasında meydanda asılan pankartlara atıfta bulunarak Altılı Masayı eleştirilerdi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bu ülkenin 85 milyon vatandaşı hangi kökenden, inançtan olursa olsun aynı büyük ailenin birer ferdidir.

Aile bizim için kutsal. CHP terör örgütünün parlamentodaki uzantısı HDP ile beraber bunlar LGBT’cidir.

Bunlardan onlara aykırı bir söz duydunuz mu? İYİ Parti’den duydunuz mu? Bunlarda aile kutsiyeti diye bir şey yok. Biz buna inanıyoruz. 14 Mayıs çok önemli. Çocukları ve gençleri sapkın akımlara itmeye yönelik kampanyalar hız kazandı. Böylelikle bu tehditlere karşı ailemizi ve evlatlarımızı maddi ve manevi tedbirlerle koruyacağız.

‘AİLE VE GENÇLİ BANKASI KURACAĞIZ’

Cumhurbaşkanı kaynağı, doğal gaz ve petrol gelirlerinden planladı. Ayrıca, bu proje Aile ve Gençlik Bankası projesi. Ayrıca, ev hanımlarından, çocuklara ve gençlere destek var. Böylelikle ailenin tüm bireylerine destek olacak. Dahası, ev hanımlarına emeklilik hakkı getiriliyor.

Emekli olmak isteyen ev hanımlarımızın primlerinin 3’te 1’ini biz karşılayacağız. Yıpranma hakkı da vererek ev hanımlarımızın daha kısa sürede emekli olabilmelerini sağlayacağız.

Gençlerimizin eğitimlerinden iş kurmalarına ve evliliklerine kadar her aşamada yanında yer alıyoruz. Kimi hibe, kimi faizsiz kredi şeklindeki maddi desteklerle gençleri hayata hazırlıyoruz.

Evlenmek isteyenlere 2 yılı ödemesiz, faizsiz 150 bin lira kredi vereceğiz. Ayrıca, evlenmek isteyenler maddi sıkıntıya düşmeden yuvalarını kurabilecekler. Dahası, her ailede en az bir kişinin istihdama katılmasını teşvik edeceğiz.”

 

DAHA FAZLA HABER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu