GündemDünyadan HaberlerSiyasetTürkiye Gündemi

Erdoğan’dan Putin’e Destek Telefonu

Erdoğan’dan Putin’e Destek Telefonu. Rusya’da paralı asker Wagner’in darbe girişiminin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin, sert açıklamalar yapmıştı. Wagner’in eylemini ‘darbe’ olarak nitelendirmişti.  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Putin ile görüştü.

Erdogandan Putine Destek Telefonu

 

Erdoğan’dan Putin’e Destek Telefonu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Ayrıca görüşmede Rusya’da paralı asker grubu Wagner’in liderinin silahlı ayaklanma başlatması konusu ele aldı.

 

Erdoğan’dan Putin’e Destek

Kremlin’den yapıla açıklamada “Rusya ve Türkiye Devlet Başkanları Vladimir Putin ile Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bununla birlikte Türk lider, isyana karşı mücadelede Rus makamlarının attığı adımlara desteğini dile getirdi. Rusya Devlet Başkanı, silahlı isyan girişimiyle bağlantılı olarak ülkedeki durum hakkında bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Rusya liderliğinin attığı adımlara tam desteğini ifade etti” denildi.

 

İletişim Başkanlığından Açıklama

İletişim Başkanlığı yaptığı açıklama ile görüşmeyi doğruladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile görüşmesini aktardı. ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya’da yaşanan son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin öneminin altını çizdi. Görüşmede Rusya’da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği vurguladı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu bağlamda yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ifadelerini kullandı.”

 

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu