Gündemİlçe Haberleri

Eskisi Yıkıldı Yeni Okulun Temeli Atıldı

COVID 19 tedbirleri ülke genelinde devam ederken Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde de yatırımlara ara verilmeden devam ediliyor. Kocahan, kaymakamlık lojmanı ve Türk Hamamı çalışmalarının yanında 2020-2021 sezonuna yetiştirilmesi hedeflenen 18 derslikli Cumhuriyet Orta okulunun temeli dualarla atıldı. Klasik otomobillerle düzenlenen şehir turu sonrasında sosyal mesafe tedbirleri ile temel atma töreni gerçekleşti.

Eski Okulun Depreme Karşı Yıkım Raporu Vardı

Şehir içine sıkışmış fiziki olarak yetersiz ve depreme dayanıksız raporu bulunan eski Cumhuriyet orta okulu geçtiğimiz aylarda yıkılmıştı. Kocahan projesi ile koordineli olarak başlayan çalışmaların içerisinde yer alan yeni okul binasının yapımı için temel atma töreni gerçekleştirildi.
Depreme dayanıksızlık olduğu için yıkılan 10 derslikli Cumhuriyet ortaokuluna yeni bina yapımı için temel atma töreni gerçekleştirildi. COVİD 19 a karşı sosyal mesafe kuralları gereğince minimum katılım ile gerçekleşen temel atma töreni sosyal medya hesaplarından canlı olarak verildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan temel atma töreninde konuşan Sındırgı ilçe Milli Eğitim müdürü Muzaffer Çakır “ Fiziki mekânlar eğitim öğretimde gerçekten çok büyük bir öneme sahip. Depreme dayanıklı olmayan, 10 derslikten meydana gelen Cumhuriyet ortaokulunun yıkılarak 18 derslikli depreme dayanıklı çok güzel modern bir binanın yapılması eğitim öğretime çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu katkıda emeği olan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. “ sözlerine yer verdi.

16 Yıllık Bir Hayali Gerçekleştirmenin Mutluluğunu yaşıyoruz…

2004 yılında başlayan bir hayalin bu gün gerçeğe dönüştüğünü belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ 348 vatandaşımızdan topladığımız, iki üç yıl boyunca belediye personelimizin çalıştığı, bir alandayız. Bu alanı elde edebilmek hiç de o kadar kolay olmadı. Çünkü mülkiyet problemi Türkiye’nin problemidir. Bu problemleri çözmek, bu gün burada temelini atmak, aynı zamanda şehirde sıkışan bir alanda ve depreme dayanıklı olmayan bir yapının yıkılarak öğrencilerimiz için daha güvenli bir alanda daha kapsamlı 18 derslikli ve spor kompleksi ile 8 dönümlük bir alanda bir okul yapıyoruz. Eylül ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Rabbim kazasız belasız öğrencilerimizin eğitim görecekleri günlere ulaşmayı nasip etsin. Bir müjde daha var gençlerimize. Spor TOTO ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile Atatürk Stadyumu yanında kapalı yüzme havuzunun da yapımına başlıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde orayı da tamamlayacağız. “ sözlerine yer verdi.
İlçe Müftüsü Sedat Çakar tarafından yapılan dua sonrası protokol tarafından temel atmak için butona basıldı.
Temel atma töreninde AK Parti İlçe başkanı Mehmet Cemil Atla, MHP İlçe başkanı İsmail Tavşanoğlu da hazır bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu