GündemDünyadan HaberlerSpor

EuroLeague’de sezonun MVP’si

EuroLeague’de sezonun MVP’si: THY Euroleague’de 2022-2023 sezonunun en değerli oyuncusu (MVP) Olimpiakos’un yıldız forveti Sasha Vezenkov oldu.

 

EuroLeague’de sezonun MVP’si

54 2

Normal Sezonun MVP’si

Euroleague’de normal sezon ve play-off’ların tamamlanmasının ardından yılın en iyileri de belli oluyor. Olimpiakos’ta beşinci senesini geçiren Bulgar yıldız Vezenkov. Taraftar, medya, başantrenör ve takım kaptanları tarafından yapılan oylama sonucu normal sezonun MVP’si oldu.

Bu sezon 8 kez double-double yapan 27 yaşındaki basketbolcu, maç başına 17.2 sayı, 6.8 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarıyla oynadı. Olimpiakos ile THY Euroleague’de Final Four’a kalan Sasha Vezenkov, sezon boyunca 5 kez haftanın, 2 defa da ayın MVP’si seçilmişti.

 

Alexander Vezenkov kimdir?

Vezenkov, profesyonel kariyerine 2011 yılında Yunanistan Ligi ekibi Aris’in büyük erkekler takımında başladı ve 10 maçta ortalama 2.5 dakika sahada kaldı. 2012-13 sezonunda 21 maçta forma giydi ve maç başına 3.9 sayı ve 2.5 ribaund ortalamaları yakaladı. 2013 yılında Yunanistan Ligi En İyi Genç Oyuncusu seçildi.

 

MVP Nedir?

MVP bir kısaltmadır. Pek çok yerde ve günlük hayatta en çok kullanılanlardan bir tanesidir. Kelime İngilizcedir.

 

MVP Ne Demek?

MVP açılımı bakımından most valuable player anlamında kullanılmaktadır. Bir spor müsabakası ya da turnuvası bittiğinde karşılaşılması muhtemeldir. Bu genelde en değerli oyunculara verilen unvandır.

Oyunlarda MVP Ne Anlama Gelir?

Oyunun ya da müsabakanın bitişinde bir oyuncu bu unvanı alır. Herkes tarafından belirlenerek en değerli oyuncu yani MVP olur. Bu unvan da oyuncuya bu turnuvalık ya da bu müsabakalık olur. Bir nevi bu oyuncuyu gösterdiği performanstan dolayı onore etmeye yarar.

 

MVP Açılımı İle İlgili Merak Edilenler

MVP kısaltması çoğu zaman basketbol ve bilgisayardaki çevrimiçi oyunlarda sık sık kullanılan bir terim olarak kullanırız. MVP’nin açılımı “Most Valuable Player” olarak okunur. MVP’nin Türkçe karşılığı da en değerli oyuncu olarak bilinmektedir. Günümüzde oyunlarda, basketbolda ve futbolda MVP çok sık kullanılan bir terimdir. Turnuvalarda başarılı performans gösteren oyunculara da MVP unvanı verilerek onların onore edilmesi de sağlanır.

Haber: Muhammed Can Akyürek

gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu