Dünyadan HaberlerGündem

Eurovision’dan Gazze Bildirimi

Eurovision Şarkı Yarışması'nda 8 ülkeden “Gazze” bildirisi

Eurovision’dan Gazze Bildirimi

Eurovision Şarkı Yarışması’nda 8 ülkeden “Gazze” bildirisi

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları dünya genelinde devam ederken, Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan 8 ülkenin temsilcisi ortak bir bildiri yayımladı. İrlanda, Norveç, Portekiz, San Marino, İsviçre, Danimarka, Litvanya ve Finlandiya’nın temsilcilerinin imzalarını taşıyan bildiride, Gazze Şeridi’nde acil ve kalıcı bir ateşkes çağrısı yapıldı. İşgal altındaki Filistin topraklarında özellikle Gazze’deki durumdan duyulan endişe dile getirildi.

Bildiride, “Sessiz kalmaktan rahatsızlık duyuyoruz. Ezilenlerle dayanışma içinde olmak, acil ve kalıcı bir ateşkes ile tüm esirlerin güvenli bir şekilde geri dönmesi için içten dileğimizi iletmek bizim için önemlidir. Antisemitizm ve İslamofobi de dahil olmak üzere her türlü nefrete karşı birlik içinde duruyoruz” ifadelerine yer verildi.

Eurovisiondan Gazze Bildirimi

Müziğin insanların anlamlı sohbetler ve bağlantılar kurmasını sağladığına inandıklarını belirten temsilciler, daha fazla şefkat ve empatiye ilham vermesi umuduyla bu alanı oluşturmanın ve korumanın görevleri olduğunu ifade etti.

Bu bildiri, Eurovision Şarkı Yarışması’nın politik bir platform olarak da kullanılmasını gösterirken, uluslararası arenada İsrail’in Gazze’deki eylemlerine karşı bir tepki olarak öne çıktı.

YouTube’da Aboneler İçin Özel İçerik Geliyor

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu