GündemBakımBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Saç Maskesi Tarifleri

 

Bu işlemlerin ardından tüm saçınıza uygulayarak yaklaşık 30-45 dakika bekledikten sonra saçlarınızı temiz içerikli bir şampuanla yıkayabilirsiniz. Saçlar zaman içinde farklı sebeplerden dolayı yıpranır ve eski parlaklığını kaybeder. Saçların yıpranma sebebi dışa faktörlerden kaynaklanabileceği gibi yanlış bakım ürünleri kullanımından da kaynaklanabilmektedir. Saç bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken konuların başında doğru saç bakım ürünleri gelir. Bunun yanında sakım yağları da oldukça önemlidir. Evde saç bakımı yapmak isteyenler için bu durumu kolaylaştırmak adına bazı ip uçları hazırladık. Bunlar arasında, evde saç maskesi yapımı, günlük olarak rahatlıkla kullanabileceğiniz saç bakım yağı karışımları ve saçları kökten uca yenilene formüller bulunmaktadır. Evde uygulayabileceğiniz en iyi saç maskesi önerilerinden bazıları şu şekildedir.

 

3 7

1- Cansız Saçlar İçin Evde Saç Bakımı

Sönük saçların ihtiyaç duyduğu en önemli değer potasyumdur. Potasyum için de en ulaşılabilir ürün muz olduğundan dolayı cansız saçlar için muz içerikli bir bakım hazırlanması gerekir. Tarif sırasıyla şu şekilde hazırlanır;

  • 1 adet muz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı badem yağı

Uygulama

Saç boyu ve yoğunluğuna göre uygun miktarda muzu uygun bir karıştırma kabına alarak tamamen homojen kıvama gelene kadar ezin. Ardından balı ekleyerek karıştırın. Son olarak zeytinyağı ve badem yağını ekleyerek karışımı tamamlayın. Haftada 2 defa saçlarınızda 30 dakika bekletecek şekilde kullanabilirsiniz.

 

45675

2- Saç Kırıkları İçin Evde Saç Maskesi

Saç kırıklarının genel olarak yanlış bakım yapmaktan ve ısı ile şekillendirme işlemlerinden dolayı oluştuğunu biliyoruz. Peki kırılan saçlar için evde bakım nasıl yapılır? İşte en etkili evde kırık saç maskesi tarifi;

  • Avokado
  • Yumurta sarısı
  • Bal
  • Yoğurt
  • Zeytinyağı

Uygulama

Tüm malzemeleri saçlarınızın boyuna göre uygun miktarlarda ekleyerek tamamen homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında saçları diplerden itibaren parçalara ayırarak uçlarına kadar uygulayın. Haftada 2 defa uygulayabileceğiniz bu maskesi saçınızda 30-45 dakika aralığında bekletmeniz yeterli olacaktır. Birkaç hafta düzenli kullanımda etkileri görmeye başlayacaksınız.

 

2222222222

3- Boyalı Saçlar İçin Evde Saç Maskesi

Boyalı saçlar diğer saç tiplerine göre daha hassas ve yıpranmaya daha meyilli olmaktadır. Bunun sebebi, sürekli kimyasal işlemlere maruz kalmasından dolayı saçın doğal yapısının bozulması olmaktadır. Boyalı saçları kendine getirerek saçlarınızı sağlıklı formuna kavuşturacak en iyi evde boyalı saç maskesi tarifi malzemelerini şöyle sıralayabiliriz. Bu işlemlerin ardından tüm saçınıza uygulayarak yaklaşık 30-45 dakika bekledikten sonra saçlarınızı temiz içerikli bir şampuanla yıkayabilirsiniz.

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı aloevera
  • 1 yemek kaşığı badem yağı
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı

Uygulama

Evde boyalı saç maskesini hazırlarken öncelikle, aloevera jelini direkt olarak bitkiden alıyorsanız tamamen jel kıvam alana kadar karıştırmanız gerekir. Hazır aloevera jeli kullananlar için bu aşamayı yapmalarına gerek yoktur. Ardından tüm yağları ekleyerek birkaç dakika karıştırmalı ve malzemelerin birbirine nüfuz etmesini beklemelisiniz.

 

123213 1

4- Evde Saç Uzatmak İçin Maske Tarifi

Saç uzama hızı saçların genetik yapısına göre değişebileceği gibi yapılan bakımlarla saç kökleri uyarılarak da uzama hızı artırılabilir. Özellikle kimyasal işlem görmüş saçların uzama hızı oldukça yavaş olduğu için bu saç tipleri daha özenli bir bakım ister. İşte evde saç uzatmak için kullanabileceğiniz en iyi maske tarifi;

  • 1 tatlı kaşığı hint yağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı
  • 1 yemek kaşığı argan yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı lavanta yağı

Uygulama

Hint yağı, argan yağı ve tatlı badem yağı bilindiği üzere kıl ve kıl köklerini besleyici özellik gösterdiği için saç uzama hızını da artırmaktadır. Zeytinyağı, içeriğindeki antibakteriyel ve nemlendirici özelliği ile saç derisini yumuşatarak saç köklerinin tutunmasını artırır. Lavanta yağı ise saç derisinde oluşabilecek problemleri ortadan kaldıracağı için saç uzatma konusunda herhangi bir sorun yaşamanızı engelleyecektir. Bu besleyici tarifi uygulamak için saç boyunuza göre önerilen miktarlarda malzemeyi bir araya getirerek karıştırın. Özellikle saç diplerine yedirerek uygulamaya dikkat edin. Karışımı tüm saçınıza uyguladıktan sonra 1 saat kadar saçınızda bekletin. Ardından temiz içerikli bir şampuanla yıkayabilirsiniz.

 

5- Kepekli Saçlar İçin Evde Maske Tarifi

Saç derisinde kepek oluşumu sebeplerinin başında sebum dengesinin bozulması gelmektedir. Cildimizde bulunan sebum, aynı zamanda saç derisinde de nemlendirici ve dengeleyici yağ görevi görür. Bu denge bozulduğunda ise saçlarda kuru ya da yağlı kepeklenmeler görülür. Oldukça sık şekilde rastlanan kuru kepek için evde saç maskesi tarifini sizler için hazırladık.

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı bal

Uygulama

Yoğurt ve yumurtayı bir karıştırma kabına alarak pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Ardından, badem yapı, hindistan cevizi yağı ve balı ekleyerek tekrar karıştırın. Saçların diplerinden başlayarak uçlara doğru bu karışımı uygulayın. Uygulama bittikten sonra saç diplerine 3 dakika kadar masaj yapın. Evde kepekli saçlar için maskenizi yaklaşık 60 dakika kadar beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Haftada 1 defa uygulayarak kısa süre içinde sonuçları görmeye başlarsınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu