Gündemİlçe HaberleriSporTürkiye Gündemi

FIBA Basketbol Dünya Kupası

2023’ün kura çekimi Manila’da gerçekleşecek. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA)’ dır. Basketbol Dünya Kupası 2023’ün kura çekimi 29 Nisan’da Filipinler’in Manila kentinde olacak. Ayrıca 32 ülkenin rakipleri belli olacak.

 

 

İlk defa Filipinler, Japonya ve Endonezya olmak üzere üç ülkenin ev sahipliğinde ortaklaşa gerçekleşecek. Bununla birlikte prestijli turnuvanın kura çekimi 29 Nisan’da TSİ 14:30’da Araneta Coliseum’da olacak. İhanın edindiği bilgiye göre, kura çekiminde Arjantin efsanesi ve FIBA Basketbol Dünya Kupası 2023 Küresel Elçisi Luis Scola kura çekimine yardımcı olmak için sahnede olacak ve ona Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Oyuncu Komisyonu Başkanı Dirk Nowitzki eşlik edecek. Basketbol Dünya Kupası 2023 kura çekiminde ayrıca, küresel hip-hop sanatçısı Saweetie ve Filipinli Sarah Geronimo ve Billy Crawford performans sergileyecek.

Kura çekiminde 32 takım, her biri dörder takımdan oluşan sekiz gruba ayıracak ve kura çekimi Basketbol Dünya Kupası 2023 kura ilkelerine uygun olarak gerçekleştirilecek.

….

Türkiye basketbol; Milli takım ikinci turda oynadığı 5 maçta; 1 galibiyet ve 4 yenilgi yaşadı. Milli takımın FIBA 2023 Dünya Kupası’na katılma şansı bulunmuyor. Diğer taraftan Letonya daha önce turnuvaya katılmayı garantiledi. FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde karşılaşan Türkiye ile Letonya, 17. kez birbirlerine rakip oldu.

Basketbol Dünya Kupası; 2023 FIBA tarafından düzenlenecek olan FIBA Basketbol Dünya Kupası’nın 19. turnuvasıdır. 2019 senesinde başlayan döngüde düzenlenecek ikinci turnuva olacaktır. Turnuvaya 32 takım katılacaktır.

 

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu