Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Gelenekleri Yaşatan Modern Aşevi Açıldı

Burhaniye Belediyesi ve Kamil Daş işbirliği ile inşa edilen yeni Aşevi, yoğun katılımla açıldı.

Gelenekleri Yaşatan Modern Aşevi Açıldı

Gelenekleri Yasatan Modern Asevi Acildi 1
Gelenekleri Yaşatan Modern Aşevi Açıldı

Burhaniye Belediyesi ve Kamil Daş’ın ortak katkıları ile hayata geçirilen Kuyumcu Mahallesi’nde bulunan yeni Aşevi, açılış töreni ile hizmete girdi. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Erbalaban, Tamer Midilli, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir, İlçe Protokolü ve birçok vatandaş, Aşevi’nin açılışında yer aldı.

Gelenekleri Yasatan Modern Asevi Acildi 2
Gelenekleri Yaşatan Modern Aşevi Açıldı

Gelenek Yaşatılacak

Aşevi 1100 metrekarelik alan üzerine 130 metrekarelik tek katlı bir yapı olarak inşa edildi. Modern mimarisi ile dikkat çeken bu tesis, sadece düğün ve sünnet gibi özel kutlamalara ev sahipliği yapmakla kalmayacak, aynı zamanda hayır işleri ve kışlık hazırlık gibi faaliyetlere de olanak sağlayacak. Buna ek olarak, geleneksel değerleri canlandırarak mahalle sakinlerinin bir araya gelmesine imkân tanıyacak.

Gelenekleri Yasatan Modern Asevi Acildi 3
Gelenekleri Yaşatan Modern Aşevi Açıldı

98 Günde Tamamlandı

Açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir ile yaptığı görüşmelerin sonucunda Aşevi ihtiyacını belirlediklerini ifade etti. Başkan Deveciler, bağışçıları Kamil Daş ile görüşmeler sonucunda 800.000 TL’lik bir bağış aldıklarını ve geri kalan 1.411.600 TL’yi de Belediye olarak üstlendiklerini belirtti. Toplam maliyeti 2.211.600 TL olan bu projenin 98 günde tamamlandığına dikkat çekerek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Gelenekleri Yasatan Modern Asevi Acildi 4
Gelenekleri Yaşatan Modern Aşevi Açıldı

Plaket Verildi

Açılış töreninin sonunda Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş ve Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, bağışçı Kamil Daş’a, Kuyumcu Mahallesi Muhtarı Tahsin Özdemir ve müteahhit Levent Oğuz İlhan’a teşekkür plaketlerini takdim etti.

Haber: Elif Şahin

Cumhuriyet’in Yüzü Ayvalık’ta

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu