GündemEkonomiİlçe HaberleriÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Gençlerin Küçümsediği Meslek Memur Maaşının İki Katı Kazandırıyor!

Gençlerin Küçümsediği Meslek Memur Maaşının İki Katı Kazandırıyor!

 

Bülent Yılmaz 65 yaşında .Ayakkabılar Çarşısı’nın 55 yıllık esnafı. 1969’lu yılların ayakkabı tamirciliğindeki esnaf ahilik geleneği ile işini en iyi yapanlar arasında. Dededen babaya babadan oğula geçen ayakkabı tamirciliğinde Balıkesir’de 9 yaşında tamirci dükkânına gidip gelen Bülent Yılmaz işçiliğin başarısını anlattı. Tamircilikte Memur maaşından iki kat fazla kazanç sağlanabilir dedi.

 

56757

Balıkesir’de 55 yıldır dedesinden öğrendiği ayakkabı tamiratı yapan Bülent Yılmaz işini sevmek önemli ben severek bu işi yaptım ve ilgi duydum dedi. Gençlerin tamirat diyerek küçümsediği meslekten gün geliyor memur maaşından yüksek kazanç sağlanıyor diyerek çarpıcı bir değerlendirme yaptı.

 

“Bu Şehirde Ayakkabı Tamirciliğine Aşık Olan Büyük Ustalar Var”

Sevmediğiniz işte başarılı olmanız mümkün değil diyen Bülent Yılmaz, “ Ben ayakkabı tamirciliği sayesinde evlendim, çoluk çocuk sahibi oldum, çocuklarımı evlendirdim ve torun sahibi oldum. 65 yaşındayım, ama sektöre hala devam ediyorum. Çünkü işime aşığım” dedi.

 

“Çırak Yetiştirmek Çok Önemli”

Sektörün büyük sıkıntılar çektiğini ve çırak yetişmediği için geleceğe aktarılamayacağını ifade eden Bülent Yılmaz, çırak yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Bu işi yapmak isteyen gençlerin daha çocukluktan itibaren eğitimini alması gerektiğinin altını çizen Yılmaz, şu önerilerde bulundu; “Çocuklar lise okurken derslere yoğunlaştığı için tamirciliğe zaman ayıramıyor ya da ilgilenmiyor. Lise öncesi zamanında ya da en geç lise çağında bu çocuklara ayakkabı tamirciliğini öğretmek gerekiyor ”dedi.

Özel Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu