Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Başkan Yavaş : Göletler Sındırgı’nın Kaderini Değiştirdi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde yaklaşık 3 bin ailenin geçim kaynağı olan kornişon salatalıkta hasadın sonuna gelindi.

Başkan Yavaş : Göletler Sındırgı’nın Kaderini Değiştirdi

 

Goletler Sindirginin Kaderini Degistirdi 1

“Göletler yapılınca bölgenin kaderi değişti”

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “Sındırgı Kornişonu” adıyla coğrafi işaret belgesi aldığını hatırlattı. Başkan Yavaş”, “Geçmişte buralara hep tütün dikilirdi. Göletler yapılınca bölgenin kaderi değişti. 21 bin hektarda ekilen 8 bin tona yakın kornişon salatası şu anda katma değeri çok yüksek bir ürüne dönüştü. Kornişon salatası üreticiliğinden 3 binden fazla aile geçimini sağlıyor. “Sındırgı Kornişonu” diye coğrafi işaretimizi de aldık. Rabbim çiftçilerimizin emeklerini zayi etmesin” dedi.

İlgili Makaleler

Goletler Sindirginin Kaderini Degistirdi 2

“Köyümüz tersine göç alıyor “

Yaylabayır Mahallesi Muhtarı Mustafa Eraslan, “Yaylabayır halkı sabah tarlaya girerken bu göleti yapanlardan yaptıranlardan vesile olan herkese önce dua edip daha sonra ‘Bismillah’ deyip mahsulünü dikmeye ekmeye toplamaya başlıyor. Mahallemiz göç vermiyor. Tersine göç alıyor. Bizim tespitlerimize göre 17 hane geri geldi.” dedi.  // Başkan Yavaş : Göletler Sındırgı’nın Kaderini Değiştirdi

Goletler Sindirginin Kaderini Degistirdi 3

“Mazotun fiyatı düşmüş çıkmış bizim umurumuzda değil”

Yaylabayır Mahallesine 2023 yılında sadece kornişondan 50 milyon tl girdiğini hatırlatan Muhtar Eraslan, “Biz sadece çalışıyoruz, üretiyoruz. Mazotun fiyatı düşmüş çıkmış bizim umurumuzda değil. Mahallemizde onlarca ailenin 1 milyonun üzerinde kornişon salatalıktan geliri var. Çok şükür halimizden memnunuz” dedi.

Yaylabayır Mahallesinde kornişon salatalık üretimi yapan Eşe-Celal Yeşil çifti de, “Allah göletimizi yapanlardan razı olsun. Kornişon salatalık çok bereketli iyi kazanıyoruz” dediler.

İlginizi çekebilecek haber ; Kitaplar Devletten Kırtasiyeler Sındırgı Belediyesi’nden

Haber Merkezi

Başkan Yavaş : Göletler Sındırgı’nın Kaderini Değiştirdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu