Balıkesir Merhaba Blog YazılarıYaşam

Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey!

Daha Güçlü Bir İnternet Bağlantısı İçin Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey

Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey!

Modeminizi doğru şekilde konumlandırmak kronik internet bağlantı sorunlarınızı ortadan kaldırabilir.

İnternet, gündelik yaşamımızın ayrılmaz ve en önemli parçalarından biri. Bugün, internetsiz bir yaşam düşünmek neredeyse imkânsız. Buna karşın can sıkıcı internet sorunları da hayatın bir gerçeği. Bu sebeple internet nasıl hızlandırılır, internet bağlantı sorunu nasıl çözülür veya modem sinyali nasıl güçlendirilir gibi sorulara yanıt arayan milyonlarca insan var!

Bununla birlikte günümüzdeki bağlantı sorunlarının pek çoğunun ardında Wİ-Fİ sinyallerindeki bozulmalar yatıyor. Uzmanlar oldukça can sıkıcı olabilen bu sorunları ortadan kaldırabilmek için modeminizi doğru bir şekilde konumlandırmanız gerektiğini ve özellikle bazı nesneleri modeminizle yan yana getirmemeniz gerektiğini ifade ediyor! İşte, daha güçlü bir internet bağlantısı için modeminizden uzak tutmanız gereken 7 şey.

Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey!

1. Su kapları

Belki daha önce duymamış olabilirsiniz ancak su damlacıkları Wİ-Fİ sinyallerini emebiliyor. Bu sebeple uzmanlar damacana veya içerisi su dolu büyük kapların, modemlerden uzak tutulması gerektiğini ifade ediyor.

Yani bir dahaki sefere telefon veya bilgisayarınızda “internet bağlantısı yok” uyarısı ile karşılaşırsanız modeminizin yanında herhangi bir su kabı bulunup bulunmadığını kontrol edin.

2. Mikrodalga fırın

Mikrodalga fırınlar, düşük bir düzeyde de olsa radyasyon yayıyor. Radyasyon dalgaları ise Wi-Fi sinyallerini güçsüzleştiren veya bozabilen unsurların başında geliyor.

Çünkü mikrodalga fırınların çalıştığı frekans aralığı Wİ-Fİ’lerinki ile aynı. Eğer sıklıkla internet bağlantı sorunu yaşıyorsanız modeminizi mikrodalga fırınınızdan biraz daha uzaklaştırmayı deneyin.

Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey!

3. Aynalar

Modeminizi, evinizdeki herhangi bir aynanın önüne veya yakınına koyduysanız sağlıklı bir internet bağlantısına sahip olmanız kolay değil. Çünkü böyle bir durumda, modeminizden gelen sinyal aynanın yüzeyinden yansıyarak sapabilir!

4. Büyük eşyalar

İnternet hız sorunu veya bağlantı problemleri gerçekten de can sıkıcı. Özellikle de bir türlü giderilemeyen bağlantı hataları, yaşam kalitenizi dahi düşürebilir. Ancak kronik sorunların bazı basit yöntemlerle çözülebildiğini unutmayın…

Eğer yeterince güçlü bir internet bağlantısına sahip olmadığınızı düşünüyor ve sürekli çeşitli sorunlarla karşılaşıyorsanız, modeminizi yanlış konumlandırmış olabilirsiniz. Uzmanlar, sağlıklı bir bağlantı için modemlerin büyük ev eşyalarından uzak tutulmasını tavsiye ediyor.

Çünkü ev içi internetlerde kullanılan radyo dalgaları oldukça kısa. Bu sebeple güçlerini kaybetmeleri de fazla uzun sürmüyor. Yani modeminiz ile elektronik cihazlarınızın arasına büyük eşyalar sokmamak, sorunu ortadan kaldırabilir.

Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey!

5. Bluetooth cihazlar

Kablosuz kulaklıklar, hoparlörler veya Bluetooth ile çalışan diğer cihazlar Wİ-Fİ sinyallerini zayıflatabilir veya engelleyebilir.

6. Kablosuz telefonlar

Kablosuz olarak kullanılan sabit hatlı telefonlar ve modemler neredeyse aynı frekansta çalışıyor. Yani bu iki cihazın yan yana gelmesi parazitlenmelere ve bağlantı sorunlarına davetiye çıkarıyor.

7. Elektronik aletler

Evet ilk etapta tuhaf görünebilir. Çünkü Wİ-Fİ sinyalleri temelde elektronik aletler için var. Ancak modeme bağlı olmayan tüm elektronik aletler Wİ-Fİ sinyallerini yavaşlatıyor ve hız sorunu ile karşılaşmanıza neden oluyor. Bu sebeple modeminizi, internet bağlantısı olmayan tüm elektronik aletlerden uzak tutmanız fayda sağlayabilir.

Modeminizden Uzak Tutmanız Gereken 7 Şey!

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu