Gündemİlçe Haberleri

Korkunç Kaza! Gönen’de Araç Takla Atarak Durdu

Korkunç Kaza! Gönen’de Araç Takla Atarak Durdu. Balıkesir’in Gönen ilçesinde Balya yolu üzerinde trafik kazası meydana geldi.

 

Korkunc Kaza Balikesir Gonende Arac Takla Atarak Durdu 1

 

İlgili Makaleler

Takla Atarak Durdu

Korkunç Kaza! Gönen’de Araç Takla Atarak Durdu. Edinilen bilgiye göre, Gönen-Balya karayolunda 10 CHD 051 plakalı araç sürücüsü S.B Sebepli Kırsal Mahallesi mevkiinde direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil yoldan çıktı. Yoldan çıkan araç takla atarak durabildi.

 

Jandarma Soruşturma Başlattı

Araç içerisinde sıkışan sürücüye olay yerine gelen 112 Acil Sağlık Ekipleri müdahale etti. İHA’nın edindiği bilgiye göre tüm çabalara rağmen otomobil sürücüsü kaza yerinde hayatını kaybetti. Jandarma Ekipleri kaza ile ilgili inceleme başlattı.

 

Gönen Hakkında

Gönen, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Kaplıcaları ile ünlüdür. Şehrin doğusunda Manyas ilçesi vardır. Kuzeydoğusunda Bandırma ilçesi vardır. Batısında  Biga ve Yenice ilçeleri yer alır. Kuzeyi Marmara Denizi ve Erdek Körfezi ile çevrilidir. Ayrıca Güneyi Balya ilçesi ile çevrilidir. Rakımı 40 m (130 ft) olan ve 101 mahallesi bulunan Gönen ilçesi 2020 TÜİK verilerine göre 74.894 nüfusu ile 16.002 kırsal nüfusuna sahiptir. İlçe, Bursa – Çanakkale karayolu üzerindedir. Balıkesir’e 114 kilometre mesafede olan Gönen’in, sahip olduğu verimli topraklarında çeltik (pirinç) üretimi başta olmak üzere her türlü meyve, sebze ve bakliyat yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bunun yanında ilçe ekonomisinin diğer faaliyetlerinden biri de hayvancılıktır. İlçede büyük ve küçükbaş hayvancılığın yanısıra tavukçuluk ve arıcılık da yapılmaktadır. Bu faaliyetlere paralel olarak ilçede tarımsal ve hayvansal üretime dayalı sanayi de gelişmiştir.

Gönen kaplıcalar çevresinde yapılan hafriyatlar sırasında ortaya çıkan mozaikler, yazılı taşlar sütun başlıkları, madeni paralar gibi tarihi eserler Gönen’in, yerleşiminin milattan önce dayandığını göstermektedir. MS.II.yy. ait kitabelerde şehrin adı ‘Sıcak Su Şehri, ‘Thermi’, hamamlarda ‘Granikaion Hamamları’ olarak geçmektedir.

MÖ 14. yüzyılda bir köy olarak kurulduğu tahmin edilen ilçede; Osmanlı dönemine kadar, Truvalılar, İyonlar, Lidyalılar, Persler, Helenler, Bergama Krallığı ile Roma ve Bizans devletlerine ait halkların yaşamlarını sürdürdükleri tahmin edilmektedir. Uzun süre Bizans egemenliğinde kalan bölge, 13. yüzyılda Anadolu Selçukluları’nın eline geçmiştir. Anadolu Selçuklu Devleti’nin dağılmasının ardından Karesi Beyliği idaresinde kalmış olan Gönen daha sonra Osmanlı yönetimine katılmıştır. Kurtuluş Savaşı yıllarında 6 Temmuz 1920’de Yunan işgaline uğramışsa da 6 Eylül 1922’de kurtarılmıştır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu