Gündemİlçe Haberleri

GÖNÜLLÜ TORUNLAR İŞ BAŞINDA

Burhaniye Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında başlattığı “Gönüllü Torun” projesini hayata geçirdi.

 

 

Proje kapsamında ilçede yaşayan öğrenciler ile ortaklaşa çalışan Burhaniye Belediyesi, öğrencilerden daha önce “Gönüllü Torun” olarak yaşlılara destek olmaları konusunda seminer düzenlemişti. Bu kapsamda gönüllü olarak başvuruda bulanan öğrenciler ile yaşlı ziyaretleri başladı. Burhaniye Belediyesi’nin ilçede yaşayan yaşlı ve yatalak hastalara, evinde bakım hizmeti olarak devam eden “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında, yaşlıların maneviyatının yüksek tutulması için başlatılan uygulama ile gençlerle birlikte yola devam ediliyor. Proje, Gönüllü Torun olmak isteyen Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu (BUBYO) ve Burhaniye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de da katılımlarıyla devam ediyor. Burhaniye Belediyesi Basın Birimi’nin haberine göre; Burhaniye Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilk ev ziyaretleri yapılmaya başlandı.

 

Uysal ‘Yalnız Değilsiniz’

Burhaniye Belediyesi olarak yaşlıların birçok fiziki ihtiyaçlarını karşılarken, “Gönüllü Torun” projesiyle birlikte yaşlılara moral olarak ta destek olacaklarını belirten Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Biz belediyemize gelemeyecek durumda olan özellikle yardım istemekten çekinen yalnız ve yaşlı vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bu amaçla iki yıl önce başlattığımız “Yalnız Değilsiniz” projesinden son derece olumlu sonuçlar alıyoruz. Proje ile onlara evinde sağlık hizmeti, gerekirse kişisel bakım ve ev temizliği gibi hizmetler veriyoruz. Gençlerimizden de bu projemize manevi olarak destek vermelerini istedik ve birçok gencimiz bu projeye gönüllü olarak katıldılar. Bizimle birlikte bir yaşlıyı ziyaret ederek onunla sohbet etmesinin, belki ona yardımcı olmasının büyüklerimize büyük desteği olacağını düşünerek başlattığımız projemizin büyük bir ihtiyacı gidereceği ve giderdiği daha ilk ziyaretlerde görülmüştür” dedi. İlk ziyareti gerçekleştiren BUBYO öğrencilerinin bazıları da kendilerinin daha önce tatmadıkları dede, nine sevgisini bu proje ile tattıklarını bunun için kendilerine bu fırsatı sunan Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu