GündemSiyaset

Güçlü Evet’e İhtiyaç Var

İki yılın ardından tekrar Balıkesirliler’le buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedefinde Kılıçdaroğlu ve Avrupa’daki Nazizm vardı. 16 Nisan’da tüm vatandaşları sandığa davet eden Cumhurbaşkanı, sadece ‘Evet’ değil, güçlü evete ihtiyaç olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

YOLLAR ARTIK JİLET GİBİ, BAS GİT

 

Balıkesir’i, tarih ve medeniyet şehri olarak niteleyen ve isim vererek tarihteki değerlerini ardarda sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuvai Miliye Şehri Balıkesir’in son iki yılda 27 asker ve polisini teröre kurban verdiğini, 15 Temmuz’daki kalkışmada da 3 evladının şehit düştüğünü ifade etti. Balıkesir’in geride kalan 15 yıllık AK Parti döneminde 23 milyar liralık yatırımla ön planda yer aldığını ve 76 kilometre bölünmüş yolu olan Balıkesir’de bu nu 547 kilometreye çıkardıklarını belirten Erdoğan, Türkiye Basketbol Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu’nu da Balıkesir’de görünce, kendisine ne zaman ve hangi araçla Balıkesir’e geldiğini sorduğunu, Türkoğlu’nun da ‘İstanbul’dan 1.5 saatte kara yoluyla geldim’ sözüne karşılık “ Görüyorsunuz, artık yollarımız jilet gibi. Evellalah bastırdın mı geliyorsun. Eskiden böyle miydi. Şimdi artık İstanbul-İzmir arası oldukça kısaldı. Bu güzergahın içerisinde Balıkesir’de yer alıyor” diyerek AK Parti’nin ulaşımda yaptığı yatırımları dile getirdi.

 

ULTRA MODERN HASTANE HAYIRLI OLSUN

 

Balıkesir’e en son iki yıl önce geldiğini ve o zaman da 2 milyar 600 milyonluk bir dizi açılışın kurdelesini kestiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bugün, toplam yatırım bedeli 1 milyar 281 milyon olan 78 projenin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz.” Diyerek, Balıkesir’in yerinde saymadığını ve yeni projelerle modernleşme yolunda dev adımlarla ilerlediğini söyledi. Başta büyükşehir belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleriyle birlikte 850 milyonluk yatırıma imza atan belediye başkanlarına teşekkür eden Cumhurbaşkanı, Balıkesir için iki ayrı müjdenin ön plana çıktığını ifade etti. Bir yıl içerisinde İvrindi, Havran, Edremit, Kepsut, Burhaniye ve Erdek’in doğal gazla buluşacağı sözünü veren Erdoğan, 250 milyonluk yatırımla yapılan 1000 yataklı şehir hastanesinden de övgüyle bahsederek, geçmiş dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel müdürlük yaptığı zamanlardaki sağlık sisteminden örnekler verdi. Savaş Ay’ın 1998 yılında yaptığı ve Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olarak konuk olduğu programı ekrandan izleterek vatandaşlarla paylaşan Cumhurbaşkanı, yaşı 35’in üzerindeki herkesin bu kötü tabloyu yaşadığını belirtti. Yeni şehir hastanesinden ‘Ultra Modern Hastane’ diyerek övgüyle bahseden Cumhurbaşkanı, Balıkesir’in ilçeleriyle birlikte sağlık devriminden nasibini aldığını ve vatandaşların bu güzelliklere layık olduğunu söyledi.

 

TANKIN ÖNÜNE İLK SEN ÇIKACAKTIN, NE OLDU?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki yıl aradan sonra geldiği Balıkesir’de düzenlenen toplu açılış töreninde, dün geceki televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz ile ilgili yaptığı açıklamalarına cevap verdi. Kılıçdaroğlu’na ‘O gece neredeydin’ diye soran Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın saat 23 sıralarında uçakla İstanbul’a geldiğini ama VİP kapısından geçerek Bakırköy’de belediye başkanının evine gittiğini söyledi. O gece kendisinin Yeşilköy’de bulunan Atatürk Havalimanı’na geldiğini ve millete çağrı yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Haber verseydi meydana gelirdim diyor. Ya ben milletime çağrı yaptım. Vatandaşlarım meydana aktı, sen niye bu çağrıyı üzerine alınmadın. Neden vatandaşlarla birlikte olmadın. Sonra çıkmış ‘Darbe olursa tankın önüne ilk ben çıkarım ‘ diyorsun. Ne oldu, senin hayatın yalan, yalan “diyerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını samimi bulmadığını söyledi.

 

KILIÇDAROĞLU YALAN MAKİNESİ GİBİ

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında sürekli yalan açıklamalar yaptığını ve bu sebeple tazminatlar kazandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konu hakkında da ilerleyen günlerde televizyonlarda açıklama yapacağını belirtti. Kılıçdaroğlu’nun yalan makinesine benzeten ve bu alışkanlığını sürdürdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘hayır’ oyu kullanacak vatandaşlara ‘terörist’ demediğini ama doğru yolu da göstermek gerektiğini söyleyerek “Söyle bana arkadaşını sana kim olduğunu söyleyeyim” ve “Kişi sevdikleriyle beraberdir” örnekleriyle ‘Hayır’ cephesinde yer alan grupları saydı. CHP, HDP, PKK, YPG, DAEŞ’in hayır oyu vereceğini ve kendilerinin bunlarla birlikte yürüyemeyeceğini ifade eden Erdoğan, “Hayır’ diyenlere terörist demedim. Hayır diyenlere anlayış gösteririz ama onlara doğru olanı da gösteririz.” şeklinde konuştu. Balıkesirliler’e 16 Nisan’daki referandumda ne oyu vereceklerini soran ve Kuva-i Milliye Meydanı’nı dolduran onbinlerce vatandaştan evet sözü alan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm vatandaşlara provokasyona gelmeden sandığa gitmelerini ve gidemeyecek durumda olanları da beraberinde sandığa taşımalarını öğütledi.

 

KILIÇDAROĞLU FETÖ’YE DİYET BORCU ÖDÜYOR

 

Konuşması boyunca hedefine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu alan ve “FETÖ’ye diyet borcunu, koltuk borcununu ödemenin derdinde” diyen Cumhurbaşkanı CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ve Deniz Baykal’ı kastederek “Kendini bilmezin birisi evet diyenleri denize dökmekten bahsediyor, eski genel başkan hayır çıkarsa İzmir’de Yunan’ı denize dökmüş gibi sevineceklerini söylüyor, öbürü ise diyet borcunu ödeme derdinde. Cezaevlerinde bu kadar darbe ile ilgili kişiler var. Bunları sen mi aldın içeri biz mi? Bunlar yargılanacak. Yargı ne ceza verirse de sonuçlarına katlanacak.” Sözleri üzerine meydanı dolduranlar ‘İdam, idam’ diye slogan atınca önce dinleyen sonrada cevap veren Erdoğan “Ben idamı onaylıyorum. Sayın Bahçeli fikrini beyan etti. Yıldırım’da istiyor. Meclisten önüme geldiği gibi imzamı atar onaylarım. Bizim şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok” diyerek idam yasasını onaylayacağını bir kez de Balıkesir’den söyledi.

 

ATATÜRK’ÜN MİRASINI TALAN EDİYORLAR

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun sürekli yalan söyleyerek tutarsız davranışlar sergilediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan “Biliyorsunuz, Yeni Kapı’ya davet ettim. Önce buraya katılamayacağını bildirdi, sonra baskılar gelince de katılacağını söyleyerek son gün haber gönderdi. Yalan makinesisin sen, yalan. Her eline tutuşturulanı belge diye açıklarsan rezil olursun. Peki bunca yalana rağmen bir kez yüzü kızardı mı, çıkıp ta sizden özür diledi mi. Dersine çalışta gel Kılıçdaroğlu. Yeni Anayasa’ya neden karşı olduğunu bile bilmiyor. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Buda aynısı, yedi kere yenildi ama hala doymuyor. Biz Atatürk’ün partisiyiz diyorlar ama Atatürk’ün 78 yıllık mirasını talan ediyorlar. Sağ olsa gidecek yer ararsınız, Çünkü layık değilsiniz. Bunlar ne yaparlarsa yapsınlar, yenilmekten kurtulamayacaklar.” dedi ve 16 Nisan’da sandıklardan sadece evet çıkmasının yetmeyeceğini, güçlü bir evete ihtiyaçları olduğunu söyledi.

 

HOLLANDA, ATLARINI İTLERİNİ SÜRDÜ

 

Kanun maddelerinin kararname ile değiştirilemeyeceğini belirterek son günlerde konuşulan lokanta ve muhtarlıkların kapatılması polemiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Lokantaları kapatacaklar diyor. Ya böyle bir şey olamaz. Bir gazeteci çıkıp ta, göster bununla ilgili maddeyi deyince de öylece kalıyor.” diyerek  bu anlatılanların kandırmaca olduğunu savundu. Suriye’deki iç savaşa da değinen Cumhurbaşkanı “ Katil Esad 150 insanı katletti. Allah bunların intikamını alacaktır. Bizde üzerimize düşeni yapacağız” derken Avrupa’nın Türkiye’de yapılacak referanduma yönelik tutumunu anlattı. Türkiye’nin önünün kesilmesi için kendisini hedef aldığını dile getiren Erdoğan “ Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Biz kaderin üzerinde kader olduğuna inandık. Şahsımı hedef gösteriyorlar, önemli değil. Başarısız olunca da çıldırıyorlar. Avrupa artık Nazizm’in merkezidir. Demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımıza saldırıp, onları acımasızca yerlerde sürüklediler. Hollanda, atlarını itlerini benim vatandaşlarımın üzerine sürüyor. Avrupa o hale geldi ki, bitti, tükendi. Ama bedelini ağır ödeyecekler” diyerek burada yaşayan gurbetçileri provokasyona gelmeden sandıklara gitmeye davet etti.

 

İsmail Koca

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu