sinemaDünyadan HaberlerGündem

Hamas Saldırısı Hollywood’u İkiye Böldü

İsrail-Hamas savaşı Hollywood'u ikiye böldü...

Hamas Saldırısı Hollywood’u İkiye Böldü

İsrail’in Filistin saldırısı Hollywood’u ikiye böldü. Bazı Yahudi Hollywood yıldızları, saldırıları kınayan bir açıklama yayımlamadığı için Amerika Yazarlar Birliği’ne mektup yazdı. Hamas’ın saldırısına yönelik eleştiri getiren isimler de oldu.

İsrail-Hamas savaşı Hollywood’u ikiye bölmüş görünüyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre çatışmalar, aylarca süren grevde omuz omuza hak arayan yazarlar arasında bölünmelere, yöneticilerle aktörler arasında ise tartışmalara yol açmış durumda.

Önde gelen bazı Yahudi yazarlar, saldırıları kınayan bir açıklama yayımlamadığı için Amerika Yazarlar Birliği’ne kızgınlıklarını ve hayal kırıklıklarını dile getirdi.

Aralarında Jerry Seinfeld ve Sacha Baron Cohen’in de bulunduğu Hollywood yıldızları, açık bir mektupla Amerika Yazarlar Birliği’ni eleştirdi.

Hamas Saldırısı Hollywood'U İkiye Böldü

Öte yandan komedyen Dave Chappelle’in

Boston’daki gösterisi sırasında Hamas’ın saldırısını kınamasının salondan bazı izleyicilerin çıkmasına neden olduğu idda edildi.

Oscar ve Emmy ödüllü oyuncular Cate Blanchett, Joaquin Phoenix, Kristen Stewart ile Dua Lipa, Macklemore, Diplo gibi dünyaca ünlü şarkıcılardan oluşan 57 isim, Filistin’de ateşkes sağlanması için ABD Başkanı Joe Biden ve dünya liderlerine mektup yazdı.

“Artists4ceasefire.org” sitesinde yayınlanan mektupta ünlü isimler, liderlerden Gazze bombardımanına son verilmesi ve rehinelerin derhal serbest bırakılması için çağrıda bulunmalarını talep etti.

İngiltere’de aralarında Charles Dance ve Tilda Swinton gibi isimlerin bulunduğu iki binden fazla sanatçı, “Hükümetimizi İsrail’e askeri ve siyasi desteğini sona erdirmeye çağırıyoruz” açıklaması yaptı.

Hamas Saldırısı Hollywood'U İkiye Böldü

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu