YaşamBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Mutluluğunuzu Sabote Ediyor Olabilir Misiniz?

Severek yaptığınız bir iş sahibi olmak, gerçekten sevdiğiniz bir insan bulmak ya da belki sadece iyi yemek yapabilmek, hepsinin amacı aslında aynıdır. Peki siz mutluluğunuzu sabote ediyor olabilir misiniz?

Mutluluğunuzu Sabote Ediyor Olabilir Misiniz?

İnsanlar kendi mutluluklarını sabote edebiliyorlar. Aslında bu gündelik hayatlarının bir parçası. Nasıl mı?

Çok fazla özeleştiri yapıyorsunuz

Kafanızın içinde dönüp duran özeleştiriler genellikle kendi kendinizi başarısız olduğunuza dair ikna etmekle sonuçlanır. Eğer bu negatif yönlendirmeyi bastırmaya çalıştıysanız, bunu yapmanın zor olduğunun da farkındasınızdır. Maalesef çok güçlü ve görmezden gelinemez etkileri vardır. Bir noktada varlıkları sizi güvende tutmak amaçlı iken, yetişkinlik döneminde aynı amaca hizmet etmeyeceklerdir.

Çözüm: Bu eleştirileri bastırmaya çalışmak yerine, meraklı olun ve size gerçekten ne anlatmaya çalıştıklarını dinleyin. Yansıtılan korku neden kaynaklanıyor? Diğer parçalarınızın verecek ne cevabı var? Hiçbir karar tek taraflı değildir, öyleyse neden monoloğu diyaloğa çevirmeyesiniz? Aklınızdaki her sesin kendini ifade etmesine izin verin: İyi, kötü ve aradaki her şey.

Gomecten Depremzedelere Psikolojik Destek 1 Ozel

Bilinmeyenin korkusu yerine kesin olanı seçiyorsunuz

Acı veren katiyeti bilinmeyenin riskine tercih etmek daha kolaydır. Eğer durumunuzdan memnun değilseniz, onu sadece siz değiştirebilirsiniz. Ve eğer nesnel olmak adına hayallerinizin peşinden gitmiyorsanız, çoğu insanın sadece içinde bulundukları durumun acısı bilinmeyenin korkusundan ağır bastığında harekete geçtiğini hatırlayın.

Çözüm: Dibe vurmayı bekleyebilir ya da değişikliklere açık olabilirsiniz. Eğer mutsuzsanız, bunun sonsuza dek sürmeyeceğini bilin, bir şeyler değişmek zorunda. Neden bu değişimleri kendi istediğiniz zamanda ve şekilde yapmayasınız?

Erteliyorsunuz

Kendinizi hazır hissetmediğiniz için ya da belki konfor alanından çıkmamak için ertelemeyi tercih edebilirsiniz ama bu sizin aleyhinize işleyen zamandır.

Çözüm: Eyleme geçmenizi engelleyen sınırlayıcı inancı belirlemekle başlayın. Sonrada bundan korkmayan bir insanın ne yapacağını kendinize sorun. Performans belirlemek, gerçekten istediğiniz bir şeyin peşine düşmenizi kolaylaştıracaktır.

Psikolojik 15 Hile Güçlü Hissettiriyor!

 Başarısızlıktan korkuyorsunuz

Başarısızlık korkusu, güvende hissetmek arzusundan başka bir şey değildir. Sorun ise eyleme geçmenizi engellemesidir. Bir başarısızlık yaşamanız sizi başarısız yapmaz. Tam tersi ilerde size yardımcı olacak dersler almanıza ve deneyim kazanmanıza yarar.

Çözüm: Kendinize sorun: Ne öğrendim? Ne işe yarar? Bir dahaki sefere hedefime nasıl yaklaşabilirim? Eğer kendinizi yine de başarısız hissederseniz, tarihteki denemekten vazgeçmeyen büyük isimleri hatırlayın.

Her şeyi kontrol etmeye çalışıyorsunuz

Sizi güvende hissettirecek güçlü kontrol ihtiyacı, aynı zamanda kapana kısılmanıza neden olur. İstediğinizi düşündüğünüz şeyin (örneğin bu bir iş ya da insan olabilir) peşini bırakmak, hayatınıza gelecek daha iyi ve büyük şeylere yer açar.

Çözüm: Her şeyi kontrol etmeye çalışmak sizi büyümenizi ve kabullenmenizi engeller. Değiştirebildiklerinizi değiştirin, değiştiremediklerinizi kabul edin ve aradaki farkı bilin.

Psikolojinin Temel Kavramları

Yapmak istemediğiniz şeyleri yapmaktan yorgun düşüyorsunuz

Eğer sosyal hayatınız heyecanlı olmak yerine yorucu ise, sorumluluklarınızı gözden geçirme zamanı gelmiş olabilir. Eğer hoşlanmadığınız insanlarla zaman geçiriyorsanız, gerçek arkadaşlık yerine yoldaşlık yaşıyor olabilirsiniz. Negatif bir insanla bir saat geçirmek, fiziksel ve ruhsal açıdan madende çalışmaktan daha yorucu olabilir.

Çözüm: Enerjinizi kime harcayacağınıza iyi karar verin. Negatif insanlardan mümkün olduğunca uzak durun.

 

 

Referans: hthayat

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu