GündemTürkiye Gündemi

Hasar Tespiti Yapılamayan Binalar İçin Son Tarih  31 Mart

Hasar Tespiti Yapılamayan Binalar İçin Son Tarih  31 Mart

 

Depremde hasar gören binalar için hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Sahibine ulaşılamayan ya da kilitli olan binalara 31 Mart tarihinden sonra kolluk kuvvetleri vasıtasıyla girilmesi planlanıyor.

 

Kolluk Kuvvetleri Yardımıyla Binalara Girecekler

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte yapılan hasar tespit çalışmalarının büyük bir kısmı bitti. Fakat kilitli ya da sahibine ulaşılamayan binalar için henüz hasar tespit çalışması gerçekleşmedi. Hasar tespiti yapılamayan binalar için 31 Mart tarih son gün olacak. Sonrasında ise binalara kolluk kuvvetleri yardımıyla girilmesi planlanıyor.

 

Hasar Tespiti Yapilamayan Binalar Icin Son Tarih 31 Mart 2 Tr

 

Hasar Tespit Çalışmalarında 31 Mart’a Kadar Süre Verdiler

Yapılan çalışmaların sağlıklı ve zamanında tamamlanabilmesi için bir açıklama yaptılar Açıklamada ise şu şekilde:

 

“Bu kapsamda, içeriden hasar tesbit çalışması yapılamamış olan bina sahiplerinin, 31 Mart 2023 günü mesai bitimine kadar Afet Bölgesi ilan edilen illerdeki Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri, Valilikler, Kaymakamlıklar ile il ve ilçelerdeki Hasar Tespit İtiraz, Müraacat, Koordinasyon Çadırları veya Merkezlerine başvurarak, binaların içeriden incelenmesini temin etmeleri gerekmektedir. 31 Mart 2023 günü mesai bitimine kadar, kilitli olduğundan veya maliklerine ulaşılamadığından içerisine girilemeyen ve hasar tespit raporlarında “girilemeyen” kaydı düşülen binalara ait listeler, Valilik (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından ilgili Kaymakamlıklara ve bağlı oldukları muhtarlıklara gönderilecek, yine Valilik/Kaymakamlık koordinesinde kolluk kuvvetlerince güvenlik önlemleri alınarak ve gerekli ekipman desteği sağlanarak bahse konu binalara girilmek suretiyle hasar tespit çalışmalarının re’sen yapılması sağlanacaktır”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu