Gündemİlçe HaberleriSpor

Havran 5.Seyitonbaşı Yağlı Güreşleri kıran kırana geçti

Müsabakalar sonunda Başpehlivan Nedim Gürel olurken, ikinciliği Serhat Gökmen,üçüncü ise Tanju Gemici oldu. Toplamda 320 güreşçinin katıldığı müsabakalarda 41 Başpehlivanın güreşleri büyük ilgi gördü.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy güreşlerle ilgili olarak, “Belediyemiz tarafından organize edilen 5.Geleneksel Seyit OnbaşıYaglı Pehlivan Güreslerimize katılan başta birbirinden değerli Pehlivanlar olmak üzere, davetimize icabet eden misafirlerimize, Seyit Onbaşı er meydanını hınca hınç dolduran güreşseverlerimize, bu büyük organizasyona desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a, Güreş Organizasyon Komitesine ve Havran halkımıza sonsuz teşekkür ederim”dedi.

KABİR ZİYARETİ YAPILDI KEŞKEK DÖVÜLDÜ

Belediye Başkanı Emin Ersoy ve beraberindeki heyet ilk olarak Çanakkale Kahramanı Seyitonbaşı’nın kabrini ziyaret ettiler. Kabir başında yapılan duanın ardından Protokol üyeleri ve güreşçiler Cuma namazını Kocaseyit ve İnönü mahalle camilerinde kıldılar. Program Mesire alanında Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması ve dualar eşliğinde başladı. Protokol üyeleri birlikte keşkek dövdü. Miniklerin güreşleri ile başlayan müsabakalar başpehlivanların kıran kıran güreşleri ile sona erdi. Güreşlere Körfez ve Balıkesir bölgesinde vatandaşlar adeta akın etti. Binlerce katılımcıya Belediyemiz tarafından pilav ve ayran ikram edildi.Güreş Müsabakalarında plaket takdimini eski ilçe Kaymakamı ve şuan T.C İçişleri Bakanlığı, Dernekler Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Türköz ,Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay ,Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan ,İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu