İlçe Haberleri

Havran’a Boz Irk Üretim Tesisi Kuruluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran'ın kırsal bölgelerinde yaygın olan boz ırk türünü koruma ve verimi artırma amacıyla ilçede üretim tesisi kuruyor.

Havran’a Boz Irk Üretim Tesisi Kuruluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğinde tarım ve hayvancılığı destekleme vizyonunu sürdürerek, Havran’ın kırsal bölgelerinde yaygın olan boz ırk türünü koruma ve verimini artırma amacıyla ilçeye boz ırk damızlık üretim tesisi kuracak.

Bu iş birliği projesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Havran Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, ülkedeki yerli ırk büyükbaş azlığının önüne geçilmesi ve yerli boz ırkların tüm ülkeye Balıkesir’den ulaştırılması hedefleniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Havran’da uygun koşulları sağlayan 6 üreticiye, boz ırkların kanının tazelenmesi amacıyla ortalama ağırlığı 550 kilogram olan boz ırklar hibe edildi.

Havran'A Boz Irk Üretim Tesisi Kuruluyor

Meyve Üreticilerine Destek

Ayrıca, bölgede meyve üreticiliği ile geçimini sağlayan çiftçilere toplamda 6 bin adet badem ve bin adet limon fidanı dağıtıldı. Bu fidanlar, Hatay’daki depremzede üreticilerden temin edilerek dağıtılmış, böylece Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere yönelik de destek sağlamıştır.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgedeki hayvanların verimini artırmanın yanı sıra yerli boz ırkların korunmasına da katkı sağlanacağını belirtirken, Başkan Yücel Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, boz ırkın milli bir ürün olduğunu vurgulayarak, Balıkesir’in tarım ve hayvancılık alanındaki projelerinin diğer illere örnek gösterildiğini ifade etti.

Havran'A Boz Irk Üretim Tesisi Kuruluyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ise projenin, büyükbaş hayvan üretimine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Yücel Yılmaz’ın liderliğinde tarım ve hayvancılığın her geçen gün geliştiğini ve üreticilerin daha fazla kar elde ettiğini vurguladı.

BÜLTEN

Rektör Oğurlu Kazakistanlı Öğrencileri Ağırladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu