Gündemİlçe Haberleri

Havran’ın 15 Temmuz Programı Belli Oldu

Havran’ın 15 Temmuz Programı Belli Oldu. Balıkesir’in Havran ilçesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı hazırlıklarını tamamladı. 14 Temmuz’da Mevlid-i Şerif ile  başlayacak. 15 Temmuz’da Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla son bulacak.

 

Havranin 15 Temmuz Programi Belli Oldu 1

 

Havran’ın 15 Temmuz Programı Belli Oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Havran ilçesinde 14 Temmuz’da başlayacak. 14 Temmuz’da Mevlid-i Şerif ve Hatim duasının Cami Kebir Camisi’nde okunmasıyla başlayacak. 15 Temmuz günü ise ilk program 12.00’da Havran Şehitliğinde gerçekleşecek.

 

Demokrasi Nöbeti Havran Millet Parkı’nda

Havran Gençlik Merkezinde 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açılışı yapılıyor olacak. Akşam ise 20.15’te Mehteran eşliğinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü yapılacak. Daha sonra Demokrasi Nöbeti Havran Millet Parkı’nda başlıyor olacak. Kuran-ı Kerim Tilaveti sonrasında dualar ediliyor olacak.

 

Havranin 15 Temmuz Programi Belli Oldu 2

 

Recep Tayyip Erdoğan Canlı Bağlantı Yapacak

Protokol konuşmalarının ardından Fırat Tanır sahne alarak kahramanlık türküleri seslendirecek. Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından Yücel Arzen sahne alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı olarak yayınlanıyor olacak konuşmasının ardından 00.13’te Sela okunmasi ve çorba ikramı ile etkinlikler sona erecek.

Havran Hakkında

Havran, Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölgesi içinde Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Yüzölçümü 559 km2 olan Havran’ın doğusu İvrindi ilçesi, batısı Edremit ve Burhaniye ilçeleri, kuzeyi Yenice ilçesi ve güneyi Burhaniye ve İvrindi ilçeleri ile çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği 33 metredir.

Havran civarındaki en yüksek dağlar Eybek dağı (1295 m.) ve Şap dağı (11000 m.) dır. Bunlardan başka ilçede bulunan diğer dağların yükseklikleri şöyledir: Kocadağ (1002 m.), Kaletepe (959 m.) Bakacak tepesi (840 m.).

İlçenin tek ovası alüvyonlardan oluşan ve Havran çayının iki yanında yer alan Havran ovasıdır. Yeraltı suyu ile sulanan incir ve narenciye bahçeleri yanında her türlü sebzenin yetiştirildiği verimli bir ovadır. Havran ilçesinin en büyük akarsuyunu Havran Çayı ve kolları teşkil eder. Ayrıca Edremit Körfez’inin doğusunda yer alır. Şap dağlarından doğarak Burhaniye yakınlarında Ege denizine sularını boşaltır.

Havran baraj yeri Havran ilçesinin 9 km. kadar doğusunda Aşağı Sarnıç köyünün 700 m. kadar mansabında Boğaz Ağzı mevkiinde Kocaçal tepe etekleri ile Çal Kayası tepesi etekleri arasında Havran çayı üzerindedir.

Balıkesir’e 80 km. uzaklıkta olan Havran, Edremit’e 7 km. , Çanakkale’ye 143 km., İzmir’e ise 200 km. mesafededir. Deniz ve hava ulaşımını Edremit üzerinden sağlayan Havran’a en yakın demiryolu istasyonu Balıkesir’dedir. Havran ilçesi birinci derece deprem bölgesindedir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu