GündemTürkiye Gündemi

Hazine Ve Maliye Bakanı Şimşek Açıklama Yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacağız” dedi.

 

Hazine Ve Maliye Bakanı Şimşek Açıklama Yaptı… Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) 66. Genel Kurul Toplantısı yaptı. Yaptığı toplantıda konuşma gerçekleştirdi. Gerçekleştirdiği konuşmada ise, “2023 yılında bütün bu sıkıntılı küresel finansal koşullara rağmen yüzde 4,5 civarında bir büyüme öngörüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Hazine Ve Maliye Bakanı Şimşek Açıklama Yaptı

Bakan Şimşek, “Parasal sıkılaşmanın muhtemelen sonuna geldik. Yakınız. Yani 2024’ün ikinci yarısından itibaren bir gevşeme olasılığı artmıştır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, açıklamalarına şunları da ekledi. “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ürünlerinin katılım finansa uyumunu sağlayacağız.”

Hazine Ve Maliye Bakanı Şimşek Açıklama Yaptı

Ayrıca Bakan Şimşek, “Ülkemizin risk pirimi 700 baz seviyesinden 400 baz civarına gerilemiştir. Bu ekonomideki bütün aktörlerin daha makul maliyetlerle dışarıdan kaynak bulmasının önünü açmıştır” dedi.

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek Kimdir?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1967 yılında Batman ili Gercüş ilçesinin Arıca (Kefre) köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Batman Merkez’de, liseyi ise Gercüş’de tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Hazine Ve Maliye Bakanı Şimşek Açıklama Yaptı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası;

Merkez Bankası, ülkemizde para politikasının uygulanmasından sorumlu kurumdur. Dahası, Merkez Bankasının temel amacı fiyat istikrarını sağlamaktır. Diğer bir ifadeyle, ülkemizde para politikası uygulamalarının temel hedefi fiyat istikrarının sağlanmasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası;

Kurumsal Yapı Merkez Bankası 11 Haziran 1930 tarihinde bir anonim şirket olarak kurulmuştur. Ayrıca, Banka, İdare Merkezi, Banknot Matbaası ve Şubelerden oluşmaktadır. Bankanın İdare Merkezi Ankara’dadır.

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu