GündemEğitimİlçe Haberleri

HEPİNİZ BİZİM İÇİN DEĞERLİSİNİZ

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Ayvalık Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Ziyaret Etti.

Ziyarette, Vali Ersin Yazıcı’ya Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız eşlik etti.Okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı, teknik ve mesleki liselerin önemine işaret ederek, bu liselerin iş kollarında ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.Vali Yazıcı, bu okullardan mezun olacak öğrencilerin Türkiye’nin sosyo ekonomik gelişimine katkıda bulunacaklarını ve bir meslek sahibi olmanın özgüvenini yaşayacaklarını söyledi.

HAYAT BİR MARATONDUR

Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, “Mesleki ve teknik eğitim, bireysel ve toplumsal açıdan değerlendirildiğinde de sosyal ve ekonomik yönden ülkemizin gelişimini sağlayacak ciddi bir potansiyeli bünyesinde taşımaktadır. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi farklı sektörlerin beklediği insan gücünü yetiştiriyor, yetiştirmeye de devam edecek. Hayat bir maratondur ve koşmaya hazır olmak lazım. Bunun için bilgi ve kültür eksikliğinin giderilmesi gerekiyor. Bu okulda çocuklarımız mesleki eğitimlerini tam olarak alıyor. Çalışma hayatına atıldıklarında da gördükleri eğitim sayesinde ne yapacaklarını bildikleri için başarılı oluyorlar. Bu meslekte başarı ancak eğitimle gelir. Meslek lisesi mezunları hemen iş buluyor. Eğitimine devam etmek isteyenler yüksekokulda eğitimlerini sürdürüyor. Ülkeye kalifiye eleman yetiştiren bu okullara Türkiye’nin ihtiyacı var.” dedi.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI BİR NESİL

Öğretmenlerden öğrencilerini, akademik olarak yetiştirmelerinin yanında milli ve manevi değerlerine bağlı, temel insani değerleri benimsemiş, vatanına, milletine bağlı, insanlara faydalı bireyler olarak yetiştirmelerini isteyen Vali Ersin Yazıcı, eğitimin ülkelerin kalkınmasında, gelişmesinde hayati bir önem taşıdığına vurgu yaparak, eğitimi bulunduğumuz noktadan daha ileriye taşımada çok önemli gayretler olduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu