GündemEğitimİlçe HaberleriTeknoloji

GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

Edremit Salih Korkut Budaras İlkokulunda düzenlenen törenle Kodlama ve Robotik Atölyesi’nin açılışı yapıldı.

Açılış törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Şube Müdürü Hasan Delibey, okul/kurum müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İzzet Kızmaz, öğrencilerin kodlama ve robotik bilgisine ulaşabilecekleri aynı zamanda uygulama yapabilecekleri Kodlama ve Robotik Atölyesi’nin açılmasında büyük destek veren Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’ya ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf Koç’a teşekkür etti.

Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Koç: “21.yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi daha etkin kullanabilen, problem çözme ve ürün geliştirme becerilerine sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amacımız doğrultusunda bir okulumuzda daha robotik kodlama atölyemizin açılışını gerçekleştirdik. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında hazırlanan atölyede 1. sınıftan 4. sınıfa kadar 86 öğrencimize kodlama ve robotik eğitim verilecek. Bu eğitimle öğrenciler yaratıcı ve etraflı düşünmeyi, hayal kurmayı, planlamayı, takım çalışmasını öğrenecekler. dedi.

Kaymakam Sırmalı: “Teknolojik gelişmeler, hem yaşamımızı hem de iş yapma şekillerimizi değiştirecektir. Gelecekte bazı meslekler ortadan kalkarken bazıları daha fazla gelişecek, bunun yanı sıra, bugün hiç bilmediğimiz meslek dalları da ortaya çıkacaktır. Bu bilgi ve teknoloji düzeyine daha önce ulaşan ülkeler küresel ekonomide daha büyük pay alacaklar ve hatta dünya ekonomisinde söz sahibi olabileceklerdir. Teknolojinin hızla geliştiği son dönemde, kodlama ve robotik atölyelerinde verilecek olan eğitim sayesinde çocuklar teknolojiyi sadece tüketmekle kalmayacak aynı zamanda da teknoloji üreten bir nesil olarak yetişecekler. Ülkemizin güzel yarınları için ilkokul sıralarından başlamak üzere geleceğin başarılı mühendislerini yetiştirmek istiyoruz. İfadesini kullandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu