GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıSağlıkTürkiye Gündemi

Her Gün Çikolata Yersek Ne Olur?

Her Gün Çikolata Yersek Ne Olur? T.C Sağlık Bakanlığının yayımladığı sağlıklı besin grupları arasında, doymuş yağ kategorisi içerisinde yer alanlar hayrete düşürüyor.

 

Her Gün Çikolata Yersek Ne Olur?

Cikolata

Ayrıca Her gün çikolata yersek ne olur?

Çok fazla çikolata yemek kilo aldırabilir, selülite neden olabilir, kalp ve damar sorunları yaşatabilir, şekeri yükseltebilir ve bağımlılığa neden olabilir. Bunun için çikolata tüketiminin abartılmaması gerekir.

 

C 3

Öte yandan İşte doymuş yağ içeren besinler

  • Çikolata, bar, gofret, bisküvi, hazır kek gibi ürünler
  • Karaciğer, beyin, böbrek, kelle, paça, dil, yürek, dalak, işkembe gibi sakatatlar
  • Salam, sucuk, sosis, pastırma, jambon, kavurma gibi işlenmiş et ve ürünleri
  • Kuyruk yağı, iç yağı, don yağ, sadeyağ, tam yağlı krema ile kremanın girmiş olduğu pasta, börek, kurabiye, poğaça vb. pastacılık ürünleri

 

Dahası Çikolatada Kafein Olduğunu Biliyor muydunuz?

Çikolatanın içinde bulunan teobromin ve kafein bağımlılık yapıcı maddelerdir. Sinir sistemini uyaran bu maddeler bağımlılığı tetikler ve sürekli çikolata yemenize neden olur. Bu durumda kişi fark etmeden çok fazla çikolata yer ve çikolatanın zararlarını fazlasıyla yaşar.

 

Kafein nedir?

Ayrıca Kafein, merkezi sinir sistemine etki ediyor. Beyne giden ve beyinden gelen mesajları hızlandırır ve stimülan etkisi yapar. Emilimi büyük oranda ince bağırsaktandır. Kafein birçok bitkide değişik miktarlarda bulunmaktadır.

 

Çay ve Kahvedeki Kafein Oranları

100 mililitrelik bir bardak çayda 11 miligram, 100 mililitrelik bir bardak kahvede ise 41 miligram kafein bulunmaktadır. Öte yandan yani ortalama 1 fincan kahve, kafein açısından yaklaşık 4 bardak çaya denk gelmektedir.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu