Gündemİlçe HaberleriSiyaset

HUZUR DOLU KENT ‘BALYA

Geçmişte maden şehri olarak bilinen Balya’nın ekonomisi madenciliğe dayanıyordu.

Maden faaliyetlerinin azalmasının ardından tarıma yönelen Balya’da Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın gelmesiyle birlikte her alanda pek çok gelişme yaşandı. Hayvancılıkla uğraşılan Balya’da en çok koyun ve keçi yetiştiriliyor. Ormancılık ve arıcılığın da yaygın olduğu Balya’da her Perşembe günü semt pazarı kuruluyor.

‘’İŞİMİZ DE GÜCÜMÜZ DE BALYA’’

‘’İşimiz de gücümüz de Balya’’ sloganıyla yola çıkan Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, şehir içi kilit parke taş döşemeleri, cami ve okul tadilatlarının yanı sıra temizlik ve bakım çalışmalarına çok önem verdiklerini belirtti. Sık sık daire müdürleri ile birlikte ilçe merkezinde gezinti gerçekleştiren Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek ilk ağızdan yetkililerden bilgi alıyor. Kırsal mahalle kahvehanelerini ziyaret eden Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç, vatandaşların istek ve taleplerini alarak en kısa sürede çalışmaların başlatılacağını dile getirdi.

NEREDEN NEREYE…

Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın 24 yıl evvel seyyar tezgahta portakal satarken çekilmiş fotoğrafı sosyal medya üzerinden tıklanma rekoru kırdı. Mart ayında yapılması planlanan Mahalli seçimlerde ismi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak geçen Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın sevenleri fotoğrafın altını yorum yağmuruna tuttu. Geldiği yeri hiçbir zaman unutmadığını söyleyen Başkan Kılıç ise şu ifadeleri kullandı; ‘’Yıl 1994. Cumhuriyet meydanında Balya Belediyesi önünde kurmuş olduğumuz ekmek teknemizin başındayız. Bizlere bu günleri gösteren Cenabı Allah’ıma şükürler olsun. Geldiğimiz yeri unutursak gök girsin kızıl çıksın.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu