GündemTürkiye Gündemi

İHH’nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor

Balıkesir İHH Kadın Kolları TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek’i ziyaret etti.

Balıkesir İHH Kadın Kolları TİMBİR Genel Başkan Yardımcısı Semra Aman Akyürek’i ziyaret etti. İHH Kadın Kolları Başkanı Asuman Daharlı İHH çalışmalarını anlattı.

 

İHH’nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor… İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Balıkesir’de Kadın Kollarının insani yardım çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İHH Kadın Kolları Başkanı Daharlı, ülkemizde yaşanan deprem sonrası ailelerin yanında olduklarını belirtti. Devamında, “Deprem sonrası Balıkesir’de yaşayan  ailelerimizi ziyaret ediyor ve her konuda yardımcı olma gayretimizi sürdürüyoruz” dedi. Öte yandan İHH, kuruluş amacı ve faaliyetlerine değindi. Ziyarette İHH Kadın Kolları adına Merve Sarıkaya, Neşe Gökbulut, Seçil Özalış’ta yer aldı.

İhh'Nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor
İhh’Nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor

İHH NEDİR ?

İHH, gereği hak temelli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Kurulduğu günden bu yana dünyanın altı kıtasında ve 123 ülkede insani yardım, insani diplomasi, hak savunuculuğu, arama kurtarma, acil yardım, sağlık, eğitim ve krizlerin çözümü, yaralarının sarılması konularında çalışmalar yapar, bu çalışmaları yaparken bölge, din, dil, ırk, yaş, cinsiyet veya mezhep farkı gözetmez. İhtiyacın olduğu her yeri kendisine faaliyet alanı olarak belirlemiş olan İHH, bu misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada; savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü bölgeleri, afet bölgelerini ve yoksulluk olan ülke ve bölgeleri öncelemektedir.

İlgili Makaleler
İhh'Nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor
İhh’Nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor

Faaliyette bulunduğu coğrafyalarda kalıcı çözümler üretebilmeyi ve kalıcı projeler hayata geçirmeyi önceleyen İHH, temel insan hakları felsefesine ve ilkelerine bağlı kalarak temel insan haklarını yeniden yorumlamaya, korumaya ve hızla değişen dünyada temel insan hakları konularındaki olumlu ve olumsuz gelişmeleri anlamaya dair faaliyetlerde bulunur.

İHH çok sayıda uluslararası konsey ve çatı kuruluş ile de ilişkilidir. İHH, insani yardım temelinde çalışan saygın kuruluşlarla gerçekleştirdiği iş birlikleri haricinde hiçbir siyasi partinin veya herhangi bir yapının güdümünde veya etkisinde çalışmaz.

Etik Değerler

İHH İnsani Yardım Vakfı, yaratılanlar içerisinde en üstün gördüğü insanın can, inanç, akıl, mal ve nesil emniyetinin korunmasının en doğal ve olmazsa olmaz hak olduğunu bilerek ve gözeterek faaliyetlerini gerçekleştirir. Nerede olursa olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bu hakkı ihlal edenlere karşı haklının yanında mücadelerle yürütür.

İHH, insani yardım aktörü olarak çatışmalarda taraf tutmaz, politik, ırksal, dini ya da ideolojik tartışmalara dâhil olmaz.

İnsani yardım müdahalesini, zamanında ve etkin bir şekilde yapar. İnsani yardım müdahale operasyonlarında yerel kapasiteyi güçlendirmeyi, böylelikle olumsuz etkileri önlemeyi hedefler. İnsani yardım müdahalesi iletişim, geri bildirim ve katılım temeline dayanır. Şikâyetlere açıktır ve bu şikâyetlere yanıt verir.

İHH, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Cenevre Sözleşmeleri gibi uluslararası metinleri ve Hilfu’l-Fudul, Medine Vesikası, On Emir ve benzeri metinleri de insanlığın ortak kazanımı sayar, kazanımların gelişimini takip eder ve bu doğrultuda hareket eder.

Haber: Nursima Akyürek

..İHH’nın Yardım Faaliyetleri Dikkat Çekiyor…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu