Gündem

İLÇELERE BÜYÜKŞEHİR DOKUNUŞU

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ilçelerde yaptığı çalışmalarla hayatı kolaylaştırıyor. Projelerin aralıksız devam ettiğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ‘’Balıkesir’i ortak akılla imar edip kalkındıracağız’’ ifadelerini kullandı.

 

Göreve geldiği günden bu yana özellikle ilçelere yaptığı sık ziyaretlerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, önceki günü Burhaniye’de geçirdi. AK Parti İlçe Teşkilatı, Burhaniye Belediyesi’ni ziyaretlerinin yanı sıra Burhaniyeli esnafları ziyaret ederek taleplerini dinleyen Başkan Kafaoğlu, bu turun yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye’de yapılan çalışmaları anlattı.

‘’GAYRETLİYİZ, HEYECANLIYIZ’’

Balıkesir’de 10 aydır gönül belediyeciliği anlayışıyla görevlerine devam ettiklerini dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, artık trendin de gönül belediyeciliğine doğru gittiğini dile getirerek konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Balıkesir’de gönül belediyeciliği seferberliği başlattık. Hatırlayın 90’lı yıllarda ideolojik belediyecilik vardı. 2000’li yıllardan sonra AK Parti ile birlikte hizmet belediyeciliği geldi. Sosyal belediyecilik anlayışı geldi. Şimdi artık trend gönül belediyeciliği seferberliğine doğru gidiyor. Seçimden sonra da Cumhurbaşkanımız aynen bunu dedi. Çünkü Balıkesir’de biz bunu uyguladık. Sayın Cumhurbaşkanımız da Balıkesir’i yakinen takip ediyor. Buradaki uygulamanın başarılı olduğunu gördü. Milletvekili sayısının arttığını gördü. Seçimlerden sonraki ilk il başkanları toplantısındaki, belediye başkanları da oradaydı; aynen şu ifadeyi kullanmıştı: “Gönül belediyeciliği seferberliği başlatıyoruz”. Bu hakikaten çok önemli. Gayretliyiz, heyecanlıyız ve mutlaka kazanacağız. Başarmaya mahkûmuz. Durmak yok yola devam diyorum.”

ESNAF ÇALIŞMALARDAN OLDUKÇA MEMNUN

Burhaniye’deki bir dizi ziyaret ve temasların yanı sıra gittiği her ilçede olduğu gibi Burhaniye’de de esnaf ziyaretlerini ihmal etmeyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyerek çözüm noktasında gerekli talimatları verdi. Burhaniye’de Büyükşehir Belediyesi tarafından devam eden asfalt çalışmaları, kilit parke taşı döşeme çalışmaları ücretsiz wifi hizmeti, sahil bandındaki plajların sürekli temizlenmesi, sinek ve haşereyle mücadele konusunda verilen gayretten dolayı memnun olduklarını dile getiren esnaflar bu çalışmaların devam etmesi konusunda talepte bulundular.

Burhaniye ziyareti sırasında geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Burhaniye Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Süleyman Suavi Söyler’in dayısı Mustafa Söyler’in Pelitköy Mahallesi Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Söyler ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak acılarını paylaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu